De Costa Blanca in het zuidoosten van Spanje is een bekend vakantiegebied, dat met name tijdens de zomervakantie druk bezocht wordt door Vlamingen. Dat is niet zo vreemd, want aan de Costa Blanca is veel te doen en beleven. De Costa Blanca ligt tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada. In dit strandgebied, dat 244 kilometer lang is, bevinden zich maar liefst 74 prachtige mediterrane zandstranden. Twee grotere steden aan de Costa Blanca zijn de bekende vakantieoorden Alicante en Benidorm. Maar naast de uitgestrekte stranden en bruisende toeristenstadjes is er aan de Costa Blanca nog veel meer te doen. Wie een zomervakantie met accommodatie wil boeken aan de Costa Blanca, hebben we hieronder een top vijf verzameld van plekken die u als toerist absoluut niet mag overslaan!

Benidorm Spanje

© Pixabay.com

Cuevas de Canelobre: de grotten van Busot
In het dorpje Busot, gelegen tussen Benidorm en Alicante, kunt u de daar gelegen schitterende kalksteengrotten bewonderen die bestaan uit zowel stalactieten en stalagmieten. De kalksteengrotten van Busot hebben een lange en bijzondere geschiedenis. Het waren de Moren die in 740 na Christus deze grotten ontdekten. Tijdens de Spaanse Revolutie gebruikten mensen die in de buurt van de grotten woonden, de onderaardse ruimte om te schuilen voor het geweld. De grotten deden dienst als wapendepot en waren ook in gebruik als een veilige plek om vliegtuigmotoren te maken. Deze grot zelf bekijken is een indrukwekkende ervaring, vanwege het imposante uiterlijk van de grot en de bijzondere akoestiek.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Huerto Del Cura: imponerende botanische tuin
Het pittoreske plaatsje Elche, ook wel de ‘Palmenstad van Spanje’ genoemd, is een ideale plaats om een accommodatie te boeken voor een heerlijke zomervakantie in Zuidoost-Spanje. Bij Elche bevindt zich onder meer de schitterende botanische tuin Huerto Del Cura. Hier zijn de mooiste en meest bijzondere planten uit de regio verzameld in een prachtig natuurlijk decor. De tuin werd al voor de Tweede Wereldoorlog aangelegd door een Spaanse priester en groeide al snel uit tot een trekpleister. U vindt hier allerlei soorten cactussen, opmerkelijke palmbomen en nog veel meer!

Altea Spanje

© Pixabay.com

Altea: verrassend stadje aan de kust
Een bezoek aan de Costa Blanca is niet compleet zonder het historische en gezellige kustplaatsje Altea bezocht te hebben. Altea staat bekend om de prachtige architectuur en imposante gebouwen, zoals parochies en kerken. Een zeer mooi gebouw is bijvoorbeeld de kerk Iglesia Ortodoxa Rusa San Miguel Arcangel. Maar bezoek ook de indrukwekkende Virgin del Consuelokerk, de vele kunstgalerijen en zak lekker af in een van de gezellige restaurantjes of kroegen in deze historische plek. Alleen of samen met uw lief kunt u daarna nog even genieten van de zonsondergang op het exotische strand van Altea of lekker gaan wandelen in de jachthavens van Marina Greenwich.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Spaanse feesten: Fiestas de Moros y Cristianos
De Spaanse reconquista van 1492 wordt aan de Costa Blanca meermalen per jaar, met name in hert voorjaar en zomers, herdacht in uitbundige feesten. Deze zogeheten Fiestas de Moros y Cristianos moet u ooit een keer hebben meegemaakt! De data van de feesten verschilt, maar tussen april en oktober is er in de buurt altijd wel een indrukwekkende feestoptocht om te bezoeken,

Scubaduiken en snorkelen
Langs de kust van de Costa Blanca kunt u op talloze plekken de geweldige ervaring opdoen van het scubaduiken of snorkelen. Er is geen betere manier om het zeeleven in de Middellandse Zee en de schoonheid van de natuur te ontdekken dan dit soort activiteiten te ondernemen. Kijkt voordat u vertrekt of een accommodatie boekt, of er in de nabijheid gesnorkeld of gescubadived kan worden!