Witte zeilbootjes op een azuurblauwe zee. Stijlvolle en imposante residenties, te midden van palmbomen, uitkijkend op de idyllische haventjes, gelegen op de groene en rotsachtige bergen. De Amalfikust is één van de meest verfijnde en karakteristieke gebieden van Italië. De wereldberoemde ‘autoroute langs de kust’ brengt je naar alle prachtige steden. Van het lieflijke en chique Positano tot aan de prachtige en historische gebouwen, zoals het Villa Magnolia, in Sorrento. Dit gebied weet wat klasse inhoudt. En daar, daar neemt ze je graag in mee.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Chique en natuurrijk
De Amalfikust bevindt zich in de provincie ‘Campania’ en ligt aan de zuidkant van het Schiereiland ‘Sorrento’. Beginnend bij Positano loopt het gebied via ‘Conca dei Marini’ en eindigt in het westen tot aan ‘Vietri Sul Mare’. De naam van de kust ontleent zich aan het stadje ‘Amalfi’; dit historische plaatsje vormt de kern van het gebied en heeft, geografisch bekeken, eveneens een centrale ligging. De historische en chique hotels van de Amalfikust ademen een mondaine sfeer uit en geven de streek een chic en stijlvol gehalte. De verfijnde en Italiaanse residenties stralen veel klasse uit en bieden prachtige uitzichten over de Tyrreense zee. Zo bieden eveneens de klassieke en stijlvolle tuinen een beeldig uitzicht over de schilderachtige dorpjes. Absolute bezienswaardigheden betreffen de ‘Duomo San Andrea’ in Amalfi, het uiterst fotogenieke kustplaatsje ‘Positano’, met haar charmante huizen op de bergen en, voor de natuurliefhebbers, de ‘Monti Lattari’: een nationaal park waar je prachtige wandelingen kunt maken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Gastronomie
Misschien is het niet verkeerd allereerst een blik te werpen op het gelige drankje ‘limoncello’. Dit populaire en alcoholische ‘brouwsel’ is een origineel product van de Amalfikust. Traditioneel vormden de citroenen uit de omgeving van Sorrento de ingrediënten voor het gelige drankje. Wanneer de limoncello uit de citroenen van Sorrento voortkomt, mag het de naam ‘Liquore di Limone di Sorrento I.G.P’ dragen. Toch wordt deze citrusvrucht op meerdere fronten gebruikt en heeft dan ook een speciale positie binnen de Italiaanse ‘Amalfi’-keuken. Citroencake, ‘Pasta al limone’ en citroenijs zijn enkele van de vele recepten op basis van deze citrusvrucht. De lokale keuken maakt niet voor niets gebruik van haar ligging aan de kust. De verse pasta’s worden samengebracht met verse zeeproducten als vis en vruchten, veelal geserveerd op nog ambachtelijk gemaakt en kleurrijk servies.

© it.wikipedia.org

Beste reisperiode
De beste reistijd bevindt zich in de warmere periode, van april tot en met oktober, vanwege de aangename temperatuur en kleurrijke natuur. In de zomerperiode, van juli tot en met augustus, zal de drukte behoorlijk hoog zijn en is het verstandig hier rekening mee te houden. Wie echter de drukte wil vermijden, doet er verstandig aan de reis in het voor- of najaar te boeken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Een ‘paradijselijke’ bestemming
Voor één ieder die houdt van historische gebouwen, dromerige vergezichten over zee en natuurrijke gebieden, verpakt in een chique en stijlvolle verpakking, heeft aan de Amalfikust een paradijselijke bestemming. En, met de culinaire gerechten en vers gevangen producten, in combinatie met de traditionele limoncello, kan iedere avond de dag goed afgesloten worden.