Nog niet ontdekt door het massatoerisme: 3 schiereilanden die zich als een soort vingers uitstrekken in de zee, zalige zandstranden, zen felblauwe zee, rust en toch ook een bruisend uitgaansleven. Kortom: Chalkidiki is een van de mooiste vakantiebestemmingen van Noord-Griekenland.

Griekenland

© Wikipedia.org

Een handpalm en drie vingers

Het schiereiland Chalkidiki ziet er uit als een handpalm met drie vingers. Wat is er te doen in deze vier verschillende plaatsen?


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Poligyros is de hoofdstad. Deze stad vormt als het ware de handpalm. Een ideale plaats voor vakantiegangers die houden van leuke boetiekjes en veel verschillende winkeltjes. Ook het archeologische museum is zeker een bezoekje waard. Er zijn hoge bergen en wanneer je een mooi uitzicht wilt op de drie vingers, moet je de heuvel Profitis Ilias beklimmen. Je wordt dan beloond door een spectaculair uitzicht.

Kassandra is voor veel toeristen de favoriete plaats om een accommodatie te boeken. Er is dan ook van alles te zien en te beleven. Je kunt er prachtig wandelen, varen op zee, wijnhuizen bezoeken of cultuur opsnuiven. In Sithonia vind je het echte Griekenland en niet al te veel toeristen. Er zijn ongerepte plaatsjes, heerlijke zandstranden en prachtige groene landtongen. Mountainbikers kunnen hier ook erg genieten.

Griekenland

© commons.wikimedia.org

Ayion Oros is een mysterieuze plek op het eiland. Niet iedereen mag overal komen. Na het laatste toeristische stadje, Ouranoupolis, houdt het voor de meeste mensen op. Daarachter bevindt zich namelijk de Monastieke Staat van de Heilige Berg. Er wonen hier alleen een aantal monniken en het is er strikt verboden voor vrouwen. Mannelijke toeristen komen hier ook niet zomaar binnen. Heel sporadisch wordt er een klein groepje mannen toegelaten. Gelukkig is er, afgezien van deze plek, genoeg te zien en te beleven: een helderblauwe zee, magnifieke zandstranden en pittoreske vissersdorpjes.

Wat te doen op Chalkidiki?

Wat kun je zoal ondernemen wanneer je een zomervakantie boekt naar dit prachtige Griekse eiland? Zonnebaden is er al zeker bij? Geniet zeker van de prachtige stranden die dit eiland rijk is. De kustlijn is meer dan 500 km lang. Hele mooie stranden zijn onder meer Karidi Beach, Portokali en Kriaritsi Beach. Deze stranden zijn wel populair, dus wanneer je van rust houdt, kun je beter een ander strandje zoeken. Een echte aanrader is dan bijvoorbeeld Tristinikouda Beach.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Chalkidiki is rijk aan cultuur. Het eiland heeft veel archeologische opgravingen. Wat kun je zoal bezoeken?

  • Petralona: hier is een schedel van een mens uit de steentijd gevonden.
  • Stagira: geboorteplaats van filosoof Aristoteles.
  • Athos: helaas mogen vrouwen hier niet komen en mannen ook niet altijd en op ieder moment.
  • Olynthos: een van de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden op het eiland.
Griekse keuken

© Pixabay.com

Culinair genieten hoort er ook bij. De keuken lijkt veel op die van Macedonië. Je zult vaak iets met olijven, honing en wijn op de menukaart vinden. In de meeste restaurantjes kun je heel smaakvol en gezond eten. Er wordt ook veel vis geserveerd. Dankzij de glooiende heuvels, de prachtige vergezichten en de groene omgeving is Chalkidiki ook een echt eldorado voor natuurliefhebbers. Je kunt op het eiland fietsen of wandelen.