Brazilië is één van de meest populaire vakantiebestemmingen wereldwijd en dat is ook goed te merken bij Zuiderhuis. Wanneer je dus een rondreis naar Brazilië wil maken, is het aan te raden om zeker niet te lang te wachten met boeken bij deze aanbieder. Het land heeft ontzettend veel te bieden op allerlei gebieden. Van bijzondere cultuur waarin dansen en feesten centraal staan tot historische bezienswaardigheden en unieke natuur. Natuurlijk kun je er ook heerlijk ontspannen op de vele prachtige stranden met een drankje en een muziekje. Hieronder worden enkele hoogtepunten van het land op een rijtje gezet.

© Pixabay.com

Rio de Janeiro
Je kunt simpelweg niet in Brazilië zijn geweest zonder Rio de Janeiro bezocht te hebben. Natuurlijk staat de stad vooral bekend om de Copacabana, de samba en het wereldberoemde carnaval. In Rio de Janeiro is het vrijwel altijd feest. Er zijn bepaalde bezienswaardigheden zoals het standbeeld van Christus de Verlosser die je absoluut niet mag missen als je hier bent. Je kunt helemaal naar boven waar je een bijzonder mooi uitzicht over de stad hebt. Natuurlijk mag je ook de Suikerbroodberg en het koloniale centrum van de stad niet missen. Wist je trouwens dat Rio de Janeiro ook veel natuur herbergt? Een gedeelte van de stad is zelfs nationaal park en je vindt er onder andere regenwoud.


Ontdek de diversiteit van het immense Brazilië in een prachtige rondreis.
Uitgelicht
Bekijk hier het programma van de rondreis met de highlights van Brazilië.
Uitgelicht
Beleef Brazilië op een originele manier met gekende en ongekende hoogtepunten.
Uitgelicht

Pantanal
De Pantanal is een prachtig natuurgebied bij de grens met Bolivia. Hier leven ontzettend veel verschillende dieren waaronder vooral erg veel vogels. Maar ook imposante dieren zoals krokodillen komen hier voor. Je kunt een tocht van enkele dagen maken waarbij je het gebied al wandelend, met de boot of per paard verkent. Overigens is het uitstekend te combineren met een bezoek aan Bonito waar je papegaaien kunt spotten!

Watervallen van Iguaçu
Een reis naar Brazilië is niet compleet zonder dat je de watervallen van Iguaçu hebt bezocht. Deze indrukwekkende watervallen behoren tot de grootste ter wereld en liggen precies op de grens van Brazilië en Argentinië. De reizen van Zuiderhuis brengen gegarandeerd een bezoek aan dit imposante natuurwonder. Je kunt de watervallen van verschillende kanten bekijken en sommigen hebben zelfs aan een dag niet genoeg om ze allemaal gezien te hebben. Wanneer je een rondleiding wil, is het trouwens wel verstandig om deze op tijd te boeken omdat de watervallen van Iguaçu ongekend populair zijn.

© Zuiderhuis.be

Chapada’s
Nog zo’n gebied waar je op een rondreis met Zuiderhuis door Brazilië zeker langs komt. De Chapada’s zijn minder bekend dan andere bezienswaardigheden in Brazilië maar een bezoek meer dan waard. Deze bergketens zijn beschermde natuurgebieden waar je de meest bijzondere uitstapjes en tours kunt maken. Begeef je met een groep dwars door de natuur en bezoek tafelbergen, geheime grotten en watervallen op plaatsen waar je ze absoluut niet zou verwachten. Sommigen zijn eenvoudig bereikbaar en om anderen te bereiken moet je wat moeite doen. Maar dat is het meer dan waard als je de bijzondere omgeving ziet inclusief de flora en fauna. Je fototoestel draait gegarandeerd overuren tijdens deze uitstapjes!


Ontdek de diversiteit van het immense Brazilië in een prachtige rondreis.
Uitgelicht
Bekijk hier het programma van de rondreis met de highlights van Brazilië.
Uitgelicht
Beleef Brazilië op een originele manier met gekende en ongekende hoogtepunten.
Uitgelicht