Iedereen weet dat je niet alles zomaar mee het vliegtuig in kan nemen als je op reis gaat. Soms zijn mensen toch zo eigenwijs en proberen ze verboden waar het vliegtuig in te smokkelen. Meestal niet met succes. Lees hieronder welke vreemde voorwerpen de security control wereldwijd al tegenkwam en -gelukkig- in beslag nam, sommige mensen zijn wel heel erg vindingrijk!

© commons.wikimedia.org

Vloeistoffen
Sinds de aanslagen van 9/11 bestaat de regel dat je niet meer dan 100 ml vloeistof in je handbagage mag meenemen. Wil je een fles wijn mee, dan zul je die in je ruimbagage moeten stoppen. Kom niet in de verleiding om een vrouw uit Zuid-Korea te kopiëren. Zij probeerde kikkervisjes te smokkelen in een bus met meer dan 100 ml water. Ze werd gedwongen om het water te drinken om te bewijzen dat het niet schadelijk was.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Dieren
Dieren zoals honden, katten en paarden komen het vliegtuig niet in voordat ze aan strenge quarantaineregels hebben voldaan. En het spreekt voor zich dat bedreigde diersoorten absoluut niet aan boord mogen. Toch proberen mensen het nog wel eens uit, zoals een vrouw die maar liefst 75 levende slangen verstopte in haar beha. Ze viel op doordat ze steeds aan het krabben was rondom haar decolleté. Voor de nieuwsgierigen: er is helaas geen melding gemaakt van de grootte van de beha of de grootte van de slangen.

Planten
Plantaardige materialen mogen binnen de EU de grenzen over, zolang het in de EU is gegroeid, geen ziektes draagt en voor je eigen persoonlijke gebruik is. Een Israëlisch koppel dacht daar anders over. Ze probeerde 38 levende planten en 196 verschillende soorten zaad te smokkelen in een blik verstopt onder chocolade.

© Pixabay.com

Intieme items
Om te voorkomen dat je in de verlegenheid wordt gebracht op het vliegveld, zorg je ervoor dat je je intieme items hebt verpakt in je ruimbagage. Denk hierbij aan ‘volwassen’ speelgoed en magazines. Laat de mythe die gaat over een koffer die al vibrerend over de bagageband gaat geen werkelijkheid worden!

Wapens
Het is logisch dat je wapens als pistolen en messen niet het vliegtuig in mag nemen. Maar wist je dat dit ook geldt voor golfclubs, hockeysticks, biljartstokken en andere sportartikelen die schade aan kunnen brengen?


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Bedenk bij het boeken van je vlucht wat je al wil meenemen op reis of op zomervakantie. Soms is het handiger om bepaalde voorwerpen in je ruimbagage te stoppen, zoals een nagelschaartje of een fles drinken. Deze voorwerpen mag je namelijk niet bij je hebben tijdens je vlucht. Je kan met een nagelschaartje iemand toch behoorlijk verwonden. Check de voorwaarden van je vliegtuigmaatschappij nog eens goed. Zo kom je niet voor vervelende verassingen te staan op het vliegveld.