San Sebastian en Bilbao, gelegen in het noorden van Spanje in het Baskenland, zijn twee van de meest diverse toeristische trekpleisters in Zuid-Europa. Beide steden hebben een verscheidenheid aan intrigerende activiteiten te bieden. Omwille van de ligging aan de kust en de heuvelachtige omgeving stralen San Sebastian en Bilbao heel wat Baskische charme uit. Naast cultuur kan je eveneens genieten van culinaire hoogstandjes. Begonia Tours geeft je de kans om beide Baskische steden te ontdekken. Hieronder 3 tips voor elke stad die je best meteen in je agenda schrijft.

Bilbao
© Begoniatours.be

San Sebastian : Ayuntamiento, een stadhuis met kogelgaten

Tussen 1882 en 1987 werd het stadhuis van San Sebastian gebouwd. Het is een architectonisch meesterwerk van de bovenste plank. Het wordt door de lokale bevolking Ayuntamiento genoemd, gelegen tussen de oude historische stad en het bekende strand La Concha. Het stadhuis deed vroeger dienst als casino waar politici en kunstenaars zich vermaakten. Het gebouw was ook het strijdtoneel van vele gevechten tussen de nationalisten en republikeinen in de Spaanse burgeroorlog. De vele kogelgaten zijn daar nog steeds een levend bewijs van. 


Weekendtrips, citytrips, gezinsvakanties, cultuur, natuur, events, cruises ... Ontdek ze allemaal.
Promo
Ontdek het aanbod van korte tot langere reizen in maar liefst 19 verschillende Europese landen!
Promo
Opgeleide Nederlandstalige reisleiders, deskundigheid, goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Promo

San Sebastian : La Catedral del Buean Pastor, religieus kunststukje

De kathedraal is tegenwoordig de thuisbasis van het bisdom San Sebastian en wordt beschouwd als één van de meest belangrijke religieuze gebouwen in Baskenland. Het orgel bestaat uit meer dan 100.000 fluittonen en is één van de grootste die er bestaat in Europa. De neogotische architectuur en de toren zijn een eigentijds symbool voor San Sebastian. Begonia Tours biedt de mogelijkheid dit meesterwerk te aanschouwen. 

San Sebastian: Santa Clara, een eiland te bereiken met de veerboot

In het midden van de Concha baai situeert zich het eiland Santa Clara, dat van mei tot begin september te bereiken is met de veerboot. Het eiland beschikt over een klein strand met een prachtig uitzicht over de stad. Santa Clara lijkt misschien in eerste instantie weinig of niets te bieden, maar de aanwezigheid van een strand voor zonnekloppers, een vuurtoren en een caféterras maken veel goed. 

Tapas
© Begoniatours.be

Bilbao: Het mekka voor fijnproevers die van tapas houden

Het Baskenland en meer bepaald Bilbao staan bekend om de tapas. Het zijn kleine stukjes brood, gegarneerd met lokale ingrediënten, van vlees en zeevruchten tot kaas en groenten. Bilbao is de thuisbasis van één van de beste tapas bars in de wereld. Bourgondische smulfanaten vinden hier helemaal hun gading.

Bilbao: Het Guggenheim museum, industrieel erfgoed

Sinds het Guggenheim museum in 1997 het levenslicht zag, staat het industriële erfgoed van Bilbao definitief op de kaart. Het museum is gehuisvest in een metalen gebouw in de vorm van een schip. Kunstenaars zoals Anish Kapoor, Yves Klein en Jeff Koons stellen hier hun werken tentoon. Veel van die grote kunstwerken worden ook buiten uitgestald. 


Weekendtrips, citytrips, gezinsvakanties, cultuur, natuur, events, cruises ... Ontdek ze allemaal.
Promo
Ontdek het aanbod van korte tot langere reizen in maar liefst 19 verschillende Europese landen!
Promo
Opgeleide Nederlandstalige reisleiders, deskundigheid, goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Promo

Bilbao: De berg Artxanda en het spectaculaire stadspanorama

Als je een liefhebber bent van spectaculaire stadspanorama’s, kan je een ritje maken naar de top van de bergrug Artxanda via een kabelbaan met kabelspoorweg. Bovenaan vind je niet alleen adembenemende vergezichten, maar ook prachtige loopbruggen en diverse uitstekende restaurants.