Vietnam is een bestemming waar men of heel verliefd op wordt, of dat je haat. Het is extreem goedkoop en heeft een interessante historie zoals te lezen is in de boeken. Het land met dichte, groene jungles, hoge bergen en idyllische surfstranden. Maar aan de andere kant is het er het hele jaar door erg heet en vochtig. Of je nu besluit dat je er nog eens heen gaat of niet, het is het absoluut waard om minstens één keer in je leven dit land te bezoeken.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Transport
Over het algemeen zijn er twee manieren om in Vietnam aan te komen: met het vliegtuig of met de trein vanuit Beijing. De grens oversteken met de bus via Laos, Cambodja of China is ook mogelijk, maar als je niet reist met een georganiseerde touroperator, kan het proces erg moeilijk zijn. Wees er zeker van dat je op tijd een visum hebt aangevraagd.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De Vietnamezen zijn dol op hun scooters, maar kijk uit voor het verkeer! Kijken naar de hectiek van alle voertuigen op een druk kruispunt is al een attractie op zich. Het verplaatsen van stad naar stad doe je het best met de trein of bus. Als je een stad wil verkennen kun je een chauffeur inhuren om je rond te leiden of verken te voet de stad. Als je lopend gaat, kijk dan wel uit voor het verkeer. De locals rijden aan beide kanten van de weg!

Cultuur en eten
Vietnam heeft een beladen geschiedenis van oorlog en kolonialisme. Het land werd overvallen door de Mongolen, binnengevallen en geregeerd door diverse Chinese volkeren, gekoloniseerd door de Fransen en gesplitst door een bloederige burgeroorlog tussen Noord en Zuid met bemoeienis van de Amerikanen. Ondanks deze bloederige historie, zijn de Vietnamezen meestal vriendelijk en enthousiast om toeristen te ontmoeten. Echter zullen ze altijd proberen om je meer te laten betalen, dat kan nog wel eens tot conflicten leiden. Voorkom dit door vooraf duidelijke prijsafspraken te maken.

© Pixabay.com

De Vietnamese keuken bestaat voor een groot deel uit vis en andere zeevruchten en veel groenten. In het zuiden is het eten pittiger dan in het noorden. De invloed van het boeddhisme in het land kenmerkt zich door een groot aanbod van verse, heerlijke vegetarische gerechten. De Franse invloed is te merken aan de rijkelijk belegde baguette sandwiches. Het nationale gerecht ‘dish pho’, een runderbouillon met dungesneden vlees en verse groenten, is zeker het proeven waard.

Bezienswaardigheden en activiteiten
Ha Long Bay – een boottocht kan een ontspannende manier zijn om deze baai vol met kleine eilandjes te bezichtigen. Ontdek verborgen grotten en koraalriffen. Een prachtige omgeving om te zwemmen en te relaxen op witte stranden.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

My Son tempelcomplex – Uitgesproken als ‘Mi Sun’, is een verzameling van oude tempels die een inspirerend beeld geven van het verstrijken van de tijd. Wat ooit machtige tempels waren, is het complex nu opgeëist door de jungle en voor een deel vernietigd door bombardementen tijdens de Vietnam oorlog.

De zandduinen van Mui Ne – deze witte zandduinen zijn prachtig tijdens zonsondergang. Je kunt hier uitstekend surfen, niet alleen op de golven, maar ook door de duinen.