Sommigen mensen doen tijdens hun vakantie niets liever dan met hun gezin uren relaxen aan het zwembad, boekjes lezen en zoveel mogelijk ontspannen. Er zijn ook mensen die zich na een uur al vervelen en veel liever sportieve activiteiten ondernemen met hun kinderen. Als je houdt van bergbeklimmen, mountainbiken, kanoën en het avontuur opzoeken tijdens je vakantie, dan zijn de stoere en sportieve rondreizen van Pharos Reizen voor hele gezin een leuke optie voor je volgende vakantie. Lees snel verder over de verschillende opties waaruit je kunt kiezen.

Gezinsvakantie
© Pharos Reizen

Avontuur op het water

Voor een avontuurlijke vakantie hoef je niet heel ver te reizen. Pharos Reizen bied bijvoorbeeld een hele avontuurlijke familievakantie aan in de Belgische Ardennen. Tijdens deze 8-daagse vakantie verblijf je op een gezellige camping gelegen aan de rivier de Ourthe. Activiteiten worden ondernomen met meerdere gezinnen tegelijk die op dezelfde camping logeren en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo kunnen je kinderen vriendjes maken en is er altijd leuk gezelschap om ’s avonds een kampvuur mee te bouwen. Met zijn allen ga je kanoën met begeleiding, vlotten bouwen, klimmen en abseilen. Wil je liever iets verder reizen, maar ook het water opzoeken, dan kun je kiezen voor de 8-daagse ‘Kroatië Kids Adventure’ rondreis. Tijdens deze vakantie bezoek je 3 verschillende plekken met prachtige natuur waarbij het gezin centraal staat. Je gaat raften op de rivier de Zrmanja, kajakken op de woeste rivier Una en zwemmen in de Adriatische zee. Je slaapt afwisselend in hotels, appartementen of op campings. Alle begeleiding tijdens de activiteiten is in het Engels. Vergeet ook vooral niet te genieten van de Kroatische keuken!


Autovakanties in heel Europa!
Ontdek de meest inspirerende bestemmingen!
Promo
Boek de mooiste fietsvakantie, rondreis of skivakantie met 2 of met het hele gezin.
Promo
All inclusive vakanties of de mooiste campings in Europa. Altijd een topvakantie!
Promo

Avontuur op de fiets

Niet alleen op het water kun je spannende activiteiten beleven. Ook in de bergen is er genoeg te doen. Kies bijvoorbeeld voor een familievakantie waar fietsactiviteiten centraal staan. Bij de 8-daagse rondreis door de Franse Alpen zitten 3 mountainbike activiteiten en het materiaal inbegrepen. Je krijgt training en begeleiding om de 27 kilometer aan routes op verschillende niveaus aan te gaan. Wanneer je even genoeg hebt gefietst, maar nog niet klaar bent met het avontuur, dan kun je kiezen voor verschillende wandeltochten door de bergen en ze zelfs beklimmen. Je logeert er in appartementen die over een terras beschikken met een mooi uitzicht over de vallei. Fietsen kan ook prima in Italië. Kies je voor de rondreis ‘Avontuur aan het Gardameer’, dan kun je een fietsvakantie zelfs combineren met watersport. Het Gardameer is perfect om te leren kitesurfen, aangezien er altijd wind is. Bij de prijs inbegrepen zitten lessen voor windsurfen en kitesurfen, net als het benodigde materiaal zoals een wetsuit. Ook inbegrepen is het gebruik van een mountainbike gedurende 4 uur. De minimumleeftijd voor kitesurfen is 14 jaar en voor windsurfen 6 jaar. Je verblijft in een gezellig hotel vlak aan het Gardameer, waar je iedere dag een ontbijtbuffet en een 3-gangendiner krijgt. Je bent er in principe individueel met je gezin, maar tijdens de activiteiten kun je andere Nederlandstalige families ontmoeten en je kinderen kunnen er vriendjes maken.

Fietsen in Frankrijk
© Pharosreizen.be

Allemaal leuke opties dus voor wanneer je op zoek bent naar een actieve vakantie voor het hele gezin!