‘Gaan jullie ook die kleine straatjes bekijken?’ ‘Staat een bezoek aan de tempel ook op jullie lijst?’ Het zijn de bekende vragen wanneer je vrienden al eens op diezelfde locatie geweest zijn. ‘Daar moet je ook eens gaan kijken, erg mooi!’ De laatste adviezen worden nog snel aan het gesprek toegevoegd. ‘Wel, ik ben benieuwd. We zullen het zien.’ En daarmee wordt het vakantiegesprek afgesloten. Natuurlijk, de tips zijn sympathiek. Goed bedoeld, dat zijn ze ook. Maar soms, soms is het best fijn als een ander het nog niet gezien heeft. Dat jij de eerste bent die over een unieke locatie kan vertellen die bij de meesten niet zo bekend in de oren klinken. Gebieden waar het leven nog puur is.

© Elizawashere.be

‘Eliza was here’
Hoe kom je eigenlijk op die bijzondere plekken? Plekken die bij velen onbekend zijn, maar ware paradijsjes vormen. Authentieke plekken, die ontdek je niet zomaar. Per toeval stuit je ergens op. En dat, dat was voor ‘Eliza was here‘ het geval. Begonnen met een reis in de Algarve hebben de bestemmingen zich uitgebreid over het mediterrane landschap. Waar de toeristen voor ‘A’ kiezen, kiest ‘Eliza was here’ voor ‘B’. Ongeziene plekken en familierecepten, lokale mensen laten je de smaak van het onbekende land beleven.


Onontdekte vakantieadresjes weg van de massa, met de auto of het vliegtuig? Kies hier!
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een onvergetelijke vakantie!
Promo
Keuze uit talrijke kleinschalige accommodaties op unieke locaties, bekijk hier het aanbod!
Promo

Unieke bestemmingen
Wat hier het kenmerkende verschil is tussen massale en toeristische plekken? Moment dat iets toeristisch is, past het betreffende gebied zich veelal aan de wensen van toeristen aan. Echter gaat hier een stukje ‘puurheid’ mee verloren en kan iets een beetje ‘gekunsteld’ worden. Een eens zo imposante kerk wordt ontsierd door vele souvenirwinkeltjes. T-shirts met ‘I love…’, felgekleurde opblaasdieren en bonte sleutelhangers. Je zou haast vergeten dat er een kerk uit de vijftiende eeuw achter schuilt. Zonde, want gebieden of steden kunnen van nature zo mooi zijn. ‘Eliza was here’ brengt mensen naar, bij toeval, ontdekte plekken waar de authenticiteit nog niet verloren is gegaan. Waar lokale mensen hun familierecepten presenteren en je meenemen in hun bijbehorende tradities. Hoe het leven eigenlijk bedoeld is, dat staat hier centraal.

Culinaire vakanties
Niet alleen het pure leven is hier meer intact gebleven, ook ervaart men hier een duurzaam bestaan. Waar groenten groeien in lokale tuinen, wordt de wijn op biologische wijze geproduceerd. In mediterrane films zie je met regelmaat families en buren gezamenlijk aan grote tafels van het eten genieten tussen hun eigen wijnranken en olijfbomen. ‘Oh, dat zou ik ook graag willen’, is een veelgehoorde reactie. ‘Eliza was here‘ maakt deze momenten mogelijk. Waar je in Lefkas kunt zwemmen in een oude Venetiaanse olijfgaard, kijk je op Sicilië uit over de wijngaarden waar het hotel haar eigen en dieprode huiswijn van oogst.

© Elizawashere.be

Geregeld!
Via ‘Eliza was here’ kunnen de reizen geboekt worden en kun je filteren naar wens. Dichtbij het strand, appartement, tot een bepaald budget, een culinair thema, etc. Bezoek de authentieke en pure ontdekkingen van ‘Eliza was here’ en ervaar het pure leven in een culinaire verpakking. En de vrienden? Die zijn vast erg benieuwd.


Onontdekte vakantieadresjes weg van de massa, met de auto of het vliegtuig? Kies hier!
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een onvergetelijke vakantie!
Promo
Keuze uit talrijke kleinschalige accommodaties op unieke locaties, bekijk hier het aanbod!
Promo