Alicante wordt vaak gezien als de toegangspoort tot de Costa Blanca, maar deze mooie Spaanse stad is zoveel meer dan dat. De stad heeft ruim 320.000 inwoners en is, na Valencia, de grootste stad aan de Costa Blanca. Alicante is de ideale bestemming voor een stedentrip en ook de omgeving rondom de Spaanse stad heeft veel te bieden. Met Transavia doe je er vanop Zaventem ongeveer twee uur over om Alicante te bereiken.

© unsplash.com

Castillo de Santa Bárbara

Een van de mooiste en bekendste bezienswaardigheden in Alicante is het Castillo de Santa Bárbara, ofwel het kasteel van Santa Barbara. Dit kasteel ligt op de top van de berg Monte Benecantil. Naast ruïnes is er in het kasteel ook een museum te vinden; Museo de la Ciadad de Alicante, MUSA). U kunt ervoor kiezen te voet naar het kasteel te gaan. Dit is een wandeling van ongeveer een uur door een bosrijk park. Gemakkelijker is het om de lift te pakken. Een bezoek aan het kasteel is gratis. U betaalt enkel voor de lift. U kunt rekenen op een prachtig uitzicht wanneer u eenmaal boven bent.

Explanada de España

Alicante is ook bekend om de prachtige wandelboulevard. Vlakbij de kust is deze boulevard gelegen, waar u heerlijk overheen kunt slenteren. Zeker in de avond is dit een gezellige plek om te wandelen en mensen te kijken.

Barrio Santa Cruz

In veel Spaanse steden vindt u gezellige volkswijken. Ook in Alicante vindt u een dergelijke wijk: Barrio Santa Cruz. Vanuit het centrum wandelt u naar de Monte Benecantil en dan komt u vanzelf in deze gezellige en sfeervolle wijk. Deze herkent u aan de witte huisjes en smalle straatjes die naar de top van de heuvel kronkelen. U kunt hier het echte Spaanse leven ervaren.

Playa del Postiguet

Een bezoek aan Alicante is niet complete zonder een dagje strand. Daarvoor kunt u naar het populaire zandstrand aan de Costa Blanca: Playa del Postiguet. Dit strand is maar liefst 900 meter lang en biedt dus voldoende plek voor een groot aantal zonliefhebbers. Dit is de ideale plek om even tot rust te komen tijdens uw stedentrip.

Tabarca eiland

Ook buiten Alicante vindt u veel moois. Zo kunt u het eiland Tabarca bezoeken dat 15 kilometer van Alicante ligt, in de Middellandse Zee. Het is een beschermd gebied waar veel bijzondere vogels te spotten zijn. Daarnaast is het de perfecte plek om te snorkelen. Daarnaast bevindt zich op het eilandje een klein dorpje, waar u bijvoorbeeld het lokale gerecht caldero kunt proberen. Dagelijks varen er vanaf Alicante drie boten binnen 45 minuten richting het eiland.

El Castell de Guadalest

Een dorpje in de buurt van Alicante dat u ook zeker niet mag overslaan is Guadalest, gelegen in de Guadalest vallei. De omgeving staat vol sinaasappel-, citroen-, olijf- en dennenbomen. Door deze schitterende omgeving stroomt de rivier die uitkomt in het meer midden in de vallei. Naast mooie natuur vindt u hier ook een middeleeuws kasteel, waar tegenwoordig een museum is gevestigd. Een mooi uitstapje wanneer u ook de regio rondom Alicante wilt ontdekken.

Plan je trip naar de Costa Blanca en Alicante via Transavia. Goedkope vluchten, hotels en transfers, je vindt het er allemaal!