Wandelen is voor veel mensen een favoriete bezigheid, zowel thuis als op vakantie. Wie aan een wandelvakantie denkt, zal echter niet automatisch bij Albanië uitkomen. Toch is dit prachtige land bij uitstek geschikt voor een wandelvakantie. De afwisselende omgeving met bijzondere fauna en flora in combinatie met de heerlijke rust die hier nog heerst, maken het land erg geschikt om te gaan wandelen. Reisorganisatie Zuiderhuis heeft een unieke wandelvakantie in Albanië uitgewerkt.

© Zuiderhuis.be

Zeer bijzondere natuur
Albanië zal de meeste mensen in positieve zin verrassen. Het is een prachtig land om al wandelend te ontdekken en heeft veel natuurlijke schoonheid. Zo geniet je tijdens het wandelen van bijzondere bergpanorama’s en zijn er daarnaast uitgestrekte bosgebieden, prachtige meren en bijzondere watervallen. De natuur is veelal ongerept en het krioelt er van het leven. Tijdens je wandelvakantie in dit land ontdek je twee bijzondere valleien. Thethi en Valbona liggen in de Dinarische Alpen en hebben alles in zich voor heerlijke wandeltochten. De valleien zijn omringd door talloze bergpieken die haast tot aan de hemel reiken en je komt er nog echte authentieke Alpenhuisjes tegen. Het allermooiste van deze wandelreis die door Zuiderhuis georganiseerd wordt, is de overgang van de ene naar de andere vallei. Je hebt hier een adembenemend uitzicht over de bergen en de dalen. Je loopt zo tussen de bloemenalmen door langs de hoogste berg van dit gebied, de Rosni. De macht van deze berg dringt pas echt tot je door als je aan de voet staat!


Wandelvakantie door één van de laatste ongekende gebergtes van Europa
Uitgelicht
8-daagse groepsreis met overnachting in hotels en gezelligde dorpshuizen
Uitgelicht
Verken de merkwaardige valleien van Thethi en Valbona en culturele pareltjes
Uitgelicht

Cultuur
Tijdens de wandelreis van Zuiderhuis in Albanië is het echter niet alleen natuur dat de klok slaat. Je komt namelijk ook meer dan genoeg in aanraking met cultuur tijdens deze vakantie. Helemaal in het noorden van het land ligt Shkodër. Dit is een zeer toeristisch stadje waar je op het gebied van cultuur van alles kunt bezichtigen. Je vindt hier bijvoorbeeld het Rozafakasteel en een bijzondere fotobibliotheek waar je foto’s van de geschiedenis van het land kan bekijken. Ook Tirana heeft veel te bieden op het gebied van cultuur. Wat dacht je van het bijzondere Nationale museum dat hier gevestigd is? Aan ontspanning wordt ook gedacht! Zo staat er een vaartocht gepland waar je, in een bus die tot boot is omgebouwd, gaat varen op het grote Komanmeer.

© Zuiderhuis.be

Verschillende hotels
Tijdens de wandelvakantie, doorkruis je een groot gedeelte van het land. Daardoor is het uiteraard niet efficiënt om de hele tijd in hetzelfde hotel te slapen. Tijdens deze reis overnacht je dus in verschillende hotels en soms ook in dorpshuizen. Alle kamers zijn in ieder geval comfortabel ingericht. Een goed bed en een warme douche is namelijk erg belangrijk als je en hele dag gelopen hebt. De reis wordt begeleid door een lokale gids die vloeiend Engels spreekt. Overigens hoef je niet de hele tijd met je eigen bagage te sjouwen. Het vervoer van je spullen wordt verzorgd!


Wandelvakantie door één van de laatste ongekende gebergtes van Europa
Uitgelicht
8-daagse groepsreis met overnachting in hotels en gezelligde dorpshuizen
Uitgelicht
Verken de merkwaardige valleien van Thethi en Valbona en culturele pareltjes
Uitgelicht