Madrid staat bekend om het mooie weer, de mooie historische gebouwen en natuurlijk de beste tapas in de wereld. Het is daarom niet zo gek dat er veel toeristen een hotel boeken in deze stad of tijdens hun zomervakantie deze stad aandoen. Welke redenen zijn daarvoor?

Madrid landschap

© maxpixel.net

Fantastisch klimaat
De eerste reden is het fantastische klimaat. Het is er namelijk altijd mooi weer. In de zomer kan het wel 40 graden zijn, maar in de winter is het gemiddeld en comfortabel.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Heerlijke keuken
De Madrileense keuken heeft veel gerechten van verschillende plekken op de wereld. Wanneer je daarvan houdt, is Madrid geschikt voor jou. Wanneer je tapas wilt eten in een levendige omgeving, is Lateral een aanrader. Daarnaast zijn er veel foodmarkten in de stad te vinden. Je kunt hier verschillende dingen proeven. Naast proeverijen kun je ook in Madrid terecht als je niet zo avontuurlijk bent op het gebied van eten.

Indrukwekkende monumenten
Madrid heeft veel monumenten die de stad een waardig karakter geven. Het koninklijk paleis is een prachtig monument en wordt op dit moment nog gebruikt voor koninklijke ceremonies. Je kunt het paleis bezoeken. De Egyptische tempel en de fontein op het Plaza de Cibels zijn ook de moeite van bezoeken waard.

Schitterende pleinen en parken
Madrid heeft veel leuke pleinen en mooie parken. Het is daarom heel goed mogelijk om in de drukte mensen te kijken, maar ook om te ontspannen in een park. Voorbeelden van mooie pleinen zijn Plaza Puerte del Sol, Plaza Independencia en Plaza Mayor. Een voorbeeld van een mooi park is Parque del Buen Retiro.

Madrid Fuente de Apolo

© Wikipedia.com

Winkelmogelijkheden
Voor shoppen is Madrid een ideale stad. Je kunt er de meest trendy winkels vinden, maar je hebt ook leuke kleine boetiekjes. In het district van Chueca and Fuencarral zijn er vele speciale boetiekjes.

Het nachtleven
Wanneer je het nachtleven van Madrid wilt ontdekken, is er genoeg te zien. Je hebt er verschillende lokale bars en leuke nachtclubs. Veel van de Spaanse fiestas vinden plaats in Madrid. Leuke cocktailbars zijn 1862 Dry Bar en Del Diego. Het is ook mogelijk om een drankje te drinken en ondertussen te genieten van een mooi uitzicht. Hiervoor moet je naar één van de rooftopbars.

De Madrilenen
Wanneer je met de Madrilenen praat, kun je een beter beeld krijgen van hoe een dag er voor een Madrileen uitziet. De Madrilenen zijn erg vriendelijk en zullen je helpen wanneer je verdwaald bent. Wees niet bang om hulp te vragen. Wanneer je met locals omgaat, wordt je geest verruimd en kan je een ander perspectief op dingen geven.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Bovenstaande zijn allemaal redenen om een citytrip naar Madrid te boeken. Madrid wordt niet voor niets de Koninklijke Stad genoemd. Ervaar het zelf!