Natuurlijk, wanneer je op zomervakantie gaat, kun je uit ontzettend veel verschillende bestemmingen kiezen. Bij mensen die buiten Europa op vakantie gaan, zijn de Verenigde Staten ontzettend populair. Dat is ook niet zo vreemd aangezien er ontzettend veel te zien en te beleven valt in dit land. Bovendien kun je in iedere stad en ieder dorp wel een geschikte accommodatie vinden om te overnachten. Maar wist je ook dat de Verenigde Staten hele vreemde tradities hebben? Hieronder zetten we er enkele voor je op een rijtje.

©publicdomainpictures.net

Kalkoen Pardon
Het is misschien wel niet tijdens de zomervakantie, maar toch is het wellicht één van de vreemdste tradities die je ooit hebt gehoord. Tijdens Thanksgiving eet men overal in Amerika kalkoen. Sinds 1940 wordt er echter een ceremonie georganiseerd op Thanksgiving waarbij de president van dat moment een kalkoen gratie geeft door deze een officieel pardon te verstrekken. De kalkoenen die het geluk hebben dat ze worden uitgekozen voor deze ceremonie gaan terug naar een boerderij waar ze de rest van hun leven kunnen blijven. Er zit overigens verder geen speciale boodschap achter deze traditie.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Wanneer breekt het ijs?
Leuk als je een accommodatie in Alaska hebt geboekt. De Tanana Rivier in deze staat vriest elke winter dicht. Er ligt ijs van meer daneen meter dik. Al ruim honderd jaar wordt er door plaatselijke bewoners gewed wanneer het ijs in de winter weer gaat breken. Je moet daarbij de exacte dag én de tijd voorspellen waarom het ijs gaat breken. Deze traditie wordt nog steeds ieder jaar in ere gehouden. Het ijs is op een speciale manier verbonden met een klok die automatisch stopt wanneer het ijs breekt. Online is het ijs via een webcam te volgen en de winnaar verdient tonnen dollars.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Kersenpit spugen!
Ja, je leest het goed: In Michigan wordt ieder jaar een kersenpit spuug kampioenschap georganiseerd. In 2018 zal dat kampioenschap al voor de 45e keer plaats vinden. Het principe van de wedstrijd is heel simpel: eet een kers en spuug de pit vervolgens zo ver als je kunt. En of je het nu gelooft of niet: het record staat op maar liefst 28.5 meter. Deelnemers gebruik vaak een speciale techniek waarbij de tong een belangrijke rol speelt. Een leuk uitje als je tijdens de zomervakantie in de buurt bent!

Struisvogel races!

© Flickr.com

 

Hoewel struisvogels oorspronkelijk niet in Amerika voorkomen, zijn er meer dan genoeg te vinden. Er worden zelfs hele struisvogel festivals georganiseerd. In verschillende staten zijn er speciale races met struisvogels. De allergrootste race is wellicht die in Arizona tijdens het jaarlijks Chandler Ostrich Festival dat in 2018 voor de dertigste keer wordt georganiseerd. Als je dus echt een keer zo’n spektakel mee wil maken, is het aan te raden om een accommodatie in de omgeving van Arizona te boeken. Je kunt het een beetje vergelijken met paardenraces, al hebben de berijders van de struisvogels veel minder controle.