Vancouver zit de laatste jaren in de lift als het gaat om toerisme. Steeds meer mensen bezoeken deze grote stad in Canada en dat is natuurlijk niet voor niets.Er zijn namelijk tal van redenen te noemen waarom Vancouver tot de beste en mooiste steden van de wereld behoort. Hieronder worden acht redenen hiervoor gegeven.

© Flickr.com

Iedereen is er gelukkig
Vancouver staat altijd hoog in lijstjes van steden waar de mensen gelukkig en gezond zijn. Het behoort tot de best leefbare steden ter wereld en de voorzieningen op verschillende gebieden zijn dan ook uitstekend verzorgd. Hoewel dat niet direct belangrijk is voor toeristen, is het natuurlijk wel fijn om in zo’n stad te verblijven tijdens je vakantie.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Het is omgeven door water en bergen
De gehele stad is omgeven door de meest bijzondere natuur. Vancouver wordt namelijk zowel omringd door water als door bergen. Bezoek verschillende bijzondere watervallen of ga naar de top van de Grouse Mountain. Hier heb je namelijk een fantastisch uitzicht over de stad, de oceaan en de prachtige natuurlijke wildernis waar de stad in is gebouwd.

De wereld in een notendop
Vancouver is typisch een stad waar je de wereld in een notendop vindt. Er wonen mensen uit allerlei landen al heel lang samen, waardoor je ook gebruiken, gewoonten en gerechten uit die verschillende landen tegen komt. Daardoor zijn de mogelijkheden ongekend en kun je hier een heel diverse vakantie beleven.

Voeding is belangrijk
In Canada, en Vancouver in het bijzonder, is men geobsedeerd door voeding. Je vindt hier dan ook de beste chefs van heel Noord-Amerika en je kunt er fantastisch eten, of je nu van Seafood of vlees houdt.

Bijzondere parken, mooie stranden
Stanley Park is misschien wel het meest beroemde natuurpark ter wereld. Het 1000 hectare tellende groene park in Vancouver is prachtig om doorheen te wandelen en te genieten van de rust en de natuur, vlakbij de kust. Het park beschikt trouwens ook over een aquarium waarin je de dieren kunt bekijken die voor de Canadese kust in de zee leven. Het is één van de meest populaire bezienswaardigheden in de regio. Overigens heeft Vancouver ook nog eens de beschikking over hele mooie stranden.

© commons.wikimedia.org

Wintersport
Ben je een liefhebber van wintersport? Ook dan is Vancouver een uitstekende optie. Op een steenworp afstand van de stad liggen maar liefst drie verschillende skigebieden met grote pistes van diverse niveaus. De liften gaan vroeg in de morgen open en sommigen blijven open tot na zonsondergang!

Fietsstad
Fietsen is in België heel normaal. Dat is in heel veel andere landen in de wereld niet het geval. Vancouver is daar gelukkig een uitzondering op. Het is één van de meest fiets vriendelijke steden ter wereld, waardoor je de stad perfect op je fiets kunt verkennen! Fietsen zijn eenvoudig te huren voor zo’n 15 dollar per dagdeel.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Jimi Hendrix
Jimi Hendrix behoort tot de meest bekende artiesten aller tijden. Hoewel hij in Seattle geboren werd, woonde zijn grootmoeder in Vancouver. Hendrix kwam hier regelmatig om zijn oma te helpen in haar restaurant. Dit restaurant staat vandaag de dag helemaal in het teken van Jimi Hendrix en is voor de fans absoluut leuk om te bezoeken!