Ga jij op zomervakantie? En is de keuze gevallen op het prachtige Puerto Rico? Dan is het natuurlijk leuk om wat voorkennis te hebben. Het is een prachtige bestemming, men spreekt er vaak Spaans en Engels. Maar wat is er leuker op vakantie dan nieuwe vrienden maken? Echte Puerto Ricanen die je wegwijs kunnen maken in het prachtige land. Het is dan wel handig om te weten wat je beter niet kan zeggen. Hieronder wat voorbeelden daarvan.

©maxpixel.freegreatpicture.com

“Jij lijkt helemaal niet op een Puerto Ricaan!”

Er is niet één manier hoe Puerto Ricanen eruit zien. Ze zijn er met verschillende tinten huidskleur en verschillende oogkleuren. Zelfs lichtblauw. Let hier dus mee op, het is immers een trots volk!

“Het geluid van de Coqui kikker is irritant!”

Dit kun je beter ook niet zeggen. Deze kleine boomkikker wordt gezien als een stukje nationaal erfgoed.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

“Puerto Rico heeft geen mooie stranden.”

Dit wordt als een belediging gezien door de Puerto Ricanen. Het is inderdaad zo dat veel stranden nogal veel stenen bevatten. Maar het land heeft zo’n 435 kilometer aan strand. Dus dat is iets wat niet in het goede keelgat schiet: er zijn zat prachtige stranden.

“Ik wist niet dat Puerto Rico een Staat van de USA was?”

Dit is altijd een lastig onderwerp. Het hangt er heel erg vanaf wie je nu spreekt. Sommigen zijn er trots op, anderen zijn er helemaal niet blij mee. En als je vraagt naar de precieze status van Puerto Rico als staat, wordt dit nog lastiger. Het is namelijk zo dat Puerto Rico wel een staat is, maar geen stemrechten heeft. Dit wordt door veel Puerto Ricanen als een belediging gezien…

“Je moeder!”

Dit is gevaarlijk. Als je ruzie krijgt met een Puerto Ricaan op je vakantie, wees dan wel voorzichtig wat je zegt. Puerto Ricanen hebben ontzettend veel respect voor hun moeder. Dus als je zoiets zegt, is de kans groot op een fysiek handgemeen.

“Puerto Rico heeft geen mooie vrouwen.”

Dit is uiteraard subjectief. Maar Puerto Ricanen zijn erg trots op de vrouwen van het land. Er zitten namelijk ook prachtige vrouwen tussen. Denk bijvoorbeeld aan Jennifer Lopez. De vrouwen kunnen er vaak ook nog eens ontzettend goed dansen.”

© commons.wikimedia.org

“Zou je geen Engels moeten spreken?”

Zoals gezegd heeft Puerto Rico de status van een Amerikaanse staat. Maar toch is de voertaal Spaans, en hier zijn de Puerto Ricanen erg trots op. Het is ‘blasphemy’ om te zeggen dat ze Engels zouden moeten spreken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

“Er is geen lekkere drank in Puerto Rico.”

Natuurlijk is dat er wel. Denk aan heerlijke rumsoorten als Bacardi. Of bijvoorbeeld de Pina Colada.