Deze reis, die wordt georganiseerd door Diederik Reizen, start in Brussel. Van hieruit vertrekt de lijnvlucht naar Lissabon. Op de luchthaven van Lissabon wacht de autocar die je naar Mafra brengt. Hier kun je een bezoek brengen aan Palacio de Mafra, een prachtig barokpaleis en een klooster. Dit prachtige monument is in opdracht van koning Joao V gebouwd. Hij was een uiterst extravagant persoon en dat zie je direct terug in het gebouw. Denk hierbij aan de geweldige kunstwerken van meubels.

Portugal
© Diederikreizen.be

De parel van het zuiden

Als je een vakantie boekt voor 8 dagen in Portugal, dan wil je natuurlijk de mooiste plaatsen van het land kunnen zien. De stad Evora behoort daar ook toe. Deze stad wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd. Bekijk de prachtige paleizen, kerken en sierlijke huisjes. De stad heeft een geheel eigen karakter en het is dan ook niet voor niets dat deze stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je kan een prachtige stadswandeling maken en de lokale keuken uitproberen.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Forte de Peniche uit de 16e eeuw

De stad Peniche staat bekend om het historische centrum. Je bekijkt het Sanctuarium Nossa Senhora dos Remédios, Igreja da Misericórdia, São Pedro en Forte de Peniche. Het fort werd gebouwd in de 16e eeuw en verdedigde samen met het fort van Ilha das Berlengas en het fort van Praia da Consolação de Portugese kustlijn. De witgekalkte huizen zijn samen met de bloemrijke balkons en lieflijke binnenplaatsjes, erg geliefd onder fotografieliefhebbers.

Portugal
© Commons.wikimedia.org

Sprookjesbezoek aan Sintra

Sintra is een van de mooiste highlights tijdens jouw reis van 8 dagen door Portugal. Waan je even in een mooi sprookje en loop door de wonderlijke tuinen. Ook kun je een bezoek brengen aan het Palacio National. Dit is het zomerpaleis van de Portugese koningen. Je ziet het paleis in topstaat, aangezien het nog volledig bemeubeld is en versierd met de iconische Portugese tegeltjes. In Cascais vind je tal van lekkere restaurants waar vis wordt geserveerd en langs de dijk wandel je naar Estoril.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Gezellig en sfeervol Lissabon

Natuurlijk mag een bezoek aan de stad Lissabon niet ontbreken. Tijdens jouw reis bezoek je het Palacio dos Marqueses de Frontera. Hier bekijk je een grote collectie tegels uit de 17e en de 18e eeuw. Ook staat een wandeling door de Baixa op de planning en je bekijkt de Sé, het Castelo Sao Jorge en de bekende en sfeervolle wijk Alfama. Al met al is het een rondreis vol cultuur en geschiedenis. Je ervaart het echte en authentieke Portugal. Beleef jij binnenkort deze reis?