De zomervakantie is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Er zijn tal van bestemmingen waar je uit kunt kiezen en als je naar een populaire bestemming gaat, is het verstandig om vroeg te boeken. Ben je eigenlijk wel eens in Berlijn geweest tijdens de zomervakantie? De koude, kille stad van de winter leeft in de zomer enorm op en er is dan ook ontzettend veel te beleven. Hieronder worden wat dingen genoemd die je in de zomer absoluut niet mag missen als je naar Berlijn gaat.

© wikipedia.org

Zwembad in de rivier
Berlijn heeft haar eigen Badeschiff: een prachtig zwembad dat ín een rivier is gebouwd. Dit zwembad ligt vlakbij het Treptower park en is leuk voor jong en oud. Bovendien kun je er ‘s avonds een hapje eten en heb je er een prachtig uitzicht.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Foodtrucks
Trek in een hapje eten en wil je eens wat anders? Ga dan eens naar Friedrichshain. Hier vind je op de diverse markten tal van foodtrucks met de lekkerste gerechten. Echt een aanrader om eens uit te proberen.

Ontspan in het park
Berlijn heeft ontzettend veel verschillende parken en tijdens je zomervakantie is het heerlijk om hier te ontspannen. Gewoon lekker picknicken of met één van je favoriete boeken genieten van de rust die hier heerst. De leukste parken zijn het Volkspark en het Treptower Park.

Biergarten
Nog een reden om een vakantie naar Berlijn te boeken: Biergarten is één van de leukste plekken in Europa om bier te drinken. Dit is letterlijk een biertuin die vanaf april tot en met september geopend is. Het is er altijd gezellig druk en voor jong en oud de ideale plaats om een biertje te drinken.

© commons.wikimedia.org

Bezoek een café op een woonboot
Ooit in een café geweest op een woonboot? In Berlijn vind je het. Vlak bij Badeschiff liggen in een klein zijriviertje talloze woonboten die als café zijn ingericht. Drink hier een gezellig drankje en geniet van het uitzicht over de rivier. Een typische zomeractiviteit waarbij je een heel andere kant van Berlijn ziet dan je gewend bent.

Openluchtbioscoop
Een bioscoop is natuurlijk altijd leuk, maar een openluchtbioscoop is nog leuker en unieker. In de omgeving van Neue Heimat wordt er in de zomer meerdere keren per week een openluchtbioscoop ingericht. Het is wel aan te raden om goed naar het programma te kijken. Soms worden er namelijk films enkel in het Duits getoond en dat is niet voor iedereen even eenvoudig te volgen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Huur een fiets
Tijdens de zomer wil je natuurlijk niet de hele tijd binnen zijn. Dat geldt ook voor het vervoer door de stad. Je kunt natuurlijk met de metro of de bus Berlijn ontdekken, maar je kunt ook gewoon een fiets huren en op die wijze zelf op ontdekkingstocht gaan door de Duitse hoofdstad. Heerlijk op je eigen tempo genieten van de zomerse omstandigheden en stoppen waar en wanneer je wil. Bijkomend voordeel is dat je veel eenvoudiger je tijd indeelt.