Mauritius staat bekend als de ultieme bestemming om te ontspannen in een paradijs waar de parelwitte stranden uitkijken op de azuurblauwe oceaan. Hoewel het eiland niet zo groot is, heeft het best veel te bieden. De vele resorts en hotels behoren tot de beste ter wereld maar voor wie de stranden nog niet genoeg zijn, hebben we nog een lijstje samengesteld met de dingen die je kan doen op Mauritius. Wedden dat je de volgende zomervakantie naar Mauritius op reis wil?

© Flickr.com

1. Le Morne op wandelen
Le Morne is de berg die in het uiterste zuidwesten van Mauritius ligt. Het kruisbeeld boven op de top, verwijst naar het donkere verleden van de berg. Hier sprongen de voormalige slaven meer dan 550 meter naar beneden om aan hun lot te ontsnappen. De berg staat dan ook al sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De beklimming ervan duurt zo’n twee uur.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Bezoek de watervallen van Chamarel
Chamarel is een privé-gebied waarvoor je tickets kan kopen om er onder meer de watervallen te bezichtigen. De watervallen kunnen enkel van bovenaf worden gezien en de wandeling er naar toe is gemakkelijk. Toegang tot het domein kost zo’n vijf euro.

3. Ontdek de zeven kleuren van de aarde in Chamarel
Eeuwen geleden had Mauritius actieve vulkanen en door de uitbarstingen ervan is dat gedeelte van Mauritius niet vruchtbaar. Als het regen op deze grond, dan komen alle verschillende kleuren tevoorschijn, wat het een indrukwekkend zicht maakt.

4. Pamplemousse Park
Pamplemousse is een park dat een ongelooflijke verzameling aan inheemse en uitheemse planten bevat die voorkomen over de hele wereld. Het is een geweldige plaats waar je makkelijk een uur of twee kan in rond dwalen, maar het is tegelijk een leuke optie om even aan de brandende zon te ontsnappen.

© commons.wikimedia.org

5. Eet als een local
De keuken van Mauritius is een combinatie van de Afrikaanse, Indische en Chinese keuken. Wie de echte keuken wil ontdekken, mijdt beter de plaatsen waar veel toeristen zitten en let goed op waar de lokale bevolking hun lunch eet.

6. Grand Bassin
De Grand Bassin is de benaming voor de inactieve vulkaankrater dat nu een meer is geworden. Doordat een priester van India ooit eens heilig water in het meer goot, wordt de plaats nu beschouwd als heilig voor een groot deel van de Hindu bevolking op Mauritius.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

7. Ga zonnebaden op een van de vele stranden
Het eiland Mauritius is volledig omringd door stranden en een prachtige kustlijn. Hierdoor biedt het heel wat mogelijkheden om te ontspannen, zonnebaden, snorkelen en boottochten te maken. Daarnaast staat het door de uitstekende windcondities bekend voor het kitesurfen. Trou aux Biches is een uitstekende keuze voor wie een prachtig wit zandstrand wil met een dichtbij gelegen rif om te snorkelen. Er zijn niet zoveel boten en het water is er kristalhelder.