Wie nog op zoek is naar een zonnige bestemming voor de volgende zomervakantie wacht best niet te lang meer met boeken. Is het zon, zee en strand waar je naar op zoek bent in combinatie met wat cultuur en natuur, dan is Lanzarote misschien wel hetgeen je naar zoekt. Met heel wat vulkanen en lavatunnels is dit Canarische eiland een bestemming die op je lijstje zou moeten staan.

Lanzarote cactussen

© Pixabay.com

1. Timanfaya Nationaal Park
Een van de populairste bezienswaardigheden op Lanzarote is het Timanfaya Nationaal Park. Het is de best plaats om de Montanas del Fuego (de bergen van vuur) te ontdekken die verantwoordelijk zijn voor de vulkanische uitbarstingen sinds 1700. Het landschap hier is uniek, met heel wat lavavelden, rotstorens en een oppervlakte die je doet denken aan de maan. Gidsen zullen je demonstreren hoe warm deze lavavelden zijn door water in de putten te gieten. Lunchen kan in het El Diablo restaurant waar het eten wordt gekookt met de warmte van de vulkaan.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Ontdek de Cueva de los Verdes
Beter bekend als de groene grot. Deze vulkanische holtes werden gevormd door de uitbarsting van Mount Corona zo’n 4000 jaar geleden. Nu maakt het deel uit van de langste lavatunnel ter wereld. Deze tunnel werd gebruikt als schuilplaats voor de lokale bevolking tegen de invallen van piraten maar zijn tegenwoordig een toeristische attractie. Van de zes kilometer kan je één kilometer verkennen na het kopen van een toegangsticket.

3. Luieren in Playa Blanca
Een van de meest gekende Lanzarote resorts is gelegen aan het Playa Blanca, een strand waar het vakantiegevoel helemaal bovenkomt. Boten brengen je in en uit de haven en je kan een van de vele bars bezoeken zonder zorgen. Het strand zelf voldoet aan de verwachtingen en Playa Dorada is het best voor wie watersporten wil proberen zoals jetski, duiken en paragliding.

Lanzarote Playa del Papagayo

© Pixabay.com

4. Duik met een onderzeeër
Altijd al willen de dieptes van de onderwaterwereld verkennen, maar het niet aangedurft om te snorkelen of te duiken? Wel, in Lanzarote kun je je droom waarmaken door aan boord te stappen van een onderzeeër. Gedurende deze 1 uur durende trip verken je dieptes tot 30 meter terwijl een duiker vissen lokt. Dus succes gegarandeerd.

5. Maak een wandeling langs El Charco de San Gines
El Charco de San Gines wordt wel eens beschreven als het Venetië van de Atlantische Oceaan. Toegegeven, deze lagune heeft wel wat weg van de Italiaanse stad en is een ideale dagtrip. Omringd door vissershutjes, restaurants en bars betekent dat je er heerlijke tapas en visgerechten kunt eten. De vriendelijke bediening van de lokale bevolking is een aangename plus.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

6. Ga zonnebaden op zwart zand
Je hebt de Canarische eilanden niet ervaren als een local als je niet een namiddag hebt gespendeerd zonnebadend op een van de zwarte zandstranden. Het rustige Playa Quemada is een goede plaats om te beginnen. Dit strand, dichtbij Puerto Calero; wordt wel eens het verbrande strand genoemd.