In Noord-Amerika zijn 59 nationale parken. Dit zijn er veel te veel om allemaal te bezoeken en daarom is het belangrijk om tijdens het plannen van je rondreis in ieder geval te kijken of je één van onderstaande parken kunt meepikken:

© wikimedia.org

1. Cactussen in Saguaro National Park
Wanneer je iets met cactussen hebt en je gaat een rondreis maken door Noord-Amerika, dan is het Saguaro National Park in Arizona iets voor jou. In dit park zul je talloze cactussen zien. In de zomermaanden kan het hier erg warm zijn en kan de temperatuur stijgen tot 40 graden. In de winter is het ongeveer 4 graden. Wanneer je dit park wil bezoeken, boek je best een overnachtingsplaats in de stad Tucson.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Zand in nationaal park Great Sand Dunes
In de staat Colorado is het nationale park Great Sand Dunes. Deze zandduinen zijn ook echt groot, want sommige duinen halen een hoogte van 230 meter. Een bezoek aan dit nationale park combineer je indirect ook met een bezoek aan de Rocky Mountains, omdat je vanuit dit park het ruige Sangre de Cristo Mountains kunt zien. Dit gebergte is een onderdeel van de Rocky Mountains.

© wikimedia.org

3. Het beroemde nationale park Grand Canyon
In Arizona bevindt zich een groot park dat bijna 5000 vierkante kilometer omvat. Het ontstaan van de Grand Canyon kan worden verklaard door de Colorado River. Doordat de rivier door dit gebergte verschillende routes koos naarmate de tijd verstreek, zie je hier allemaal verschillende gekleurde rotslagen. Dit moet je in je leven gezien hebben en het is niet voor niets dat mensen de Grand Canyon bestempelen als één van de natuurwonderen.

4. Joshua trees in Joshua Tree National Park
Dit park in de Mojave en Colorado Desert bevat veel Joshua trees, maar het park heeft meer te bieden. Er zijn hier verschillende oases en zandduinen. Wanneer je van klimmen houdt, is het ook een goed nationaal park om te bezoeken, omdat hier veel mogelijkheden voor zijn.

5. De grootste bomen in Sequoia National Park
Dit nationale park in California heeft de grootste bomen van de wereld. De grootste boom van de wereld heet de General Sherman. De grootte van deze bomen is indrukwekkend en daarom is dit park een bezoek meer dan waard.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

6. De oudste: Yellowstone National Park
In Wyoming bevindt zicht het oudste nationale park van Amerika. Yellowstone heeft net zoals alle andere nationale parken ook iets specifieks, namelijk geisers. De geisers spuiten op volle kracht water naar boven. Sommige geisers hebben mooie kleuren. Ook heeft dit park watervallen. Wanneer je graag wilde dieren wilt spotten, is Yellowstone ook een aanrader. Je kunt hier namelijk beren, bizons of wolven spotten.