Elk jaar trekken duizenden Belgen naar het buitenland om daar hun zomervakantie te vieren. Ook in eigen land is er echter meer dan genoeg te beleven. Je kunt natuurlijk een mooie vakantie in de Ardennen boeken of een grote Belgische stad gaan bekijken. Het is echter net zo leuk om met de kinderen daguitstapjes te maken. In eigen land is er namelijk meer dan genoeg te zien. Hieronder tref je een top zes aan van populaire uitstapjes in eigen land!

© Flickr.com

Boudewijn Seapark
Een belevenis voor jong en oud. Het Boudewijn Seapark in Brugge leert jonge en oudere kinderen alles over de zee. Je bekijkt er spectaculaire shows met grote zeebewoners zoals dolfijnen en zeeleeuwen. Vind je de shows wel leuk maar zoek je eigenlijk wat meer spanning? Ook dan biedt het Boudewijn Seapark meer dan genoeg. Voor de allerkleinsten is er zelfs een heel groot overdekt speelparadijs aanwezig. Bij mooi weer vermaken de kinderen zich hier de hele dag. Een perfect uitje voor het hele gezin waarbij verveling echt niet ter sprake komt.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Museum voor Natuurwetenschappen
Spelenderwijs leren. Veel kinderen vinden dat ontzettend leuk. Het Museum voor Natuurwetenschappen biedt een garantie op onbeperkt plezier en je leert er ook nog eens van alles. Zo organiseert dit museum een permanente tentoonstelling over Dinosauriërs, een boeiend onderwerp voor vrijwel alle kinderen. Je leert hoe de fossielen zijn ontstaan en je gaat zelfs de strijd aan met een virtuele dino! Leer alles over de tijd van de dinosauriërs en kom hun meest bijzondere eigenschappen te weten. Ook volwassenen kijken hier hun ogen uit.

Lasertag Pancake Games
Houd je van spanning? Wil je, samen met vrienden of met je eigen gezin tot het uiterste gaan om te winnen? Breng dan een bezoek aan de Lasertag Pancake Games in Bertem. Je vecht hier een spannend lasergameduel uit in een erg realistische omgeving. Moegestreden? Dan rust je lekker uit in het bijgelegen pannenkoekenrestaurant onder het genot van één van de vele pannenkoeken die je hier bestelt. Gegarandeerd een topper voor gezinnen met wat oudere kinderen.

© Flickr.com

Technopolis
Technopolis in Mechelen behoort ook tot de meest populaire attracties in ons eigen land. Vooral nieuwsgierige kinderen die van experimenteren en techniek houden, vinden dit geweldig. Fiets op een kabel vijf meter boven de grond of probeer nu eindelijk eens zelf een vliegtuig aan de grond te zetten.

Bobbejaanland
Wanneer het om pretparken gaat, is Bobbejaanland toch zeker één van de grootste en mooiste van het land. De veelzijdigheid aan attracties zorgt ervoor dat je hier een plezierige dag beleeft met het hele gezin. Talloze attracties voor de kleine kinderen staan op je te wachten, maar ook de wat meer spannende attracties zijn fantastisch. Er komen bovendien ook regelmatig nieuwe attracties bij.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Familiepark Harry Malter
Nog zo’n toeristische hotspot: Familiepark Harry Malter in Destelbergen. Een combinatie van attractiepark en dierenpark. Je ontmoet hier talloze schattige kleine diertjes zoals herten, wallaby’s en stokstaartjes. Ook beleven kinderen de spannendste avonturen in de verschillende attracties en de enorme overdekte speelplaats.