Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen, maar nog steeds geen reisbestemming gevonden voor de volgende zomervakantie? Met landen als Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk en Italië hebben we in Europa heel wat prachtige bestemmingen. Maar ik weet wat je denkt, reizen door Europa is erg duur. Toch zijn er een aantal goedkopere manieren om door Europa te reizen.

© Pixabay.com

Goedkope vluchten
Met luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, EasyJet en Wizzair zijn de tijden van dure vliegtickets al een tijdje voorbij. Deze maatschappijen bieden heel wat Europese bestemmingen aan een bijzonder laag tarief. Soms is het wat spelen met de datums, maar wie zich flexibel opstelt, zal erg budgetvriendelijk eender waar in Europa geraken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Eurail Pass
Wist je dat je een Eurail Pass kunt kopen die je onbeperkt laat reizen in een aantal landen gedurende een bepaalde periode? Deze zijn vooral erg gunstig als je vaak langeafstandsritten wil maken met de trein. Zo kun je railpassen hebben van een week, tot zelfs een maand. De prijs is afhankelijk van de groep landen die je wil doorheen reizen. Zo is Noorwegen en Zweden een stuk duurder dan landen als Tsjechië en Roemenië.

BlaBlaCar
Carpoolen wordt altijd gepromoot en BlaBlaCar is hier goed op ingespeeld. Met BlaBlaCar kan je een autorit delen met iemand die van plan is dezelfde trip te maken. Op die manier leer je niet alleen nieuwe mensen en locals kennen, maar door dat je de kosten deelt, is het ook een goedkope manier van reizen. BlaBlaCar wordt overal in Europa gebruikt, dus je hebt de bestemmingen voor het uitkiezen.

Liften
De goedkoopste, en meteen de avontuurlijkste, manier van reizen is nog altijd liften. Niet betalen voor je transport zal een flink stuk in je reisbudget schelen. Liften wordt over heel Europa toegepast, alleen is het erg belangrijk om je verstand te gebruiken. Het is niet omdat een auto stopt, dat je daarom moet instappen. Ga af op je buikgevoel. Het nadeel is dat je moeilijker een strak reisschema kan aanhouden.

© Pixabay.com

Eurolines
In Europa is reizen met de bus een stuk goedkoper dan reizen met de trein. Ieder land heeft zijn eigen railnetwerk, maar als je meerdere landen wil bezoeken tijdens je trip, dan is Eurolines de oplossing. Ze leggen afstanden af tussen alle Europese grootsteden tegen een schappelijke prijs.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Busabout
Busabout is een hop-on/ hop-off bus die je kan gebruiken voor je reis doorheen Europa. Dat betekent dat je overal kan op- en afstappen langs hun route. De meest interessante optie is echter om een meerrittenkaart te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld een ticket met negen ritten kopen voor een paar honderd euro, waardoor je negen tussenstops mag maken. Waar en wanneer je maar wil.