Cyprus, een klein eiland met een rijke geschiedenis. Door zijn ligging tussen Europa en het Midden-Oosten is het doorheen de eeuwen veroverd geweest door verschillende volkeren. Hierdoor zie je tot op vandaag nog steeds een mix van culturen op het eiland. Tegenwoordig wordt het eiland echter vaker bezocht door reizigers om er de prachtige stranden te verkennen, dan om het te veroveren. Maar ook wie meer wil dan enkel maar een strandvakantie zal met de vele archeologische sites hier aan zijn trekken komen. We geven je alvast enkele redenen om volgende zomervakantie van Cyprus je reisbestemming te maken.

Cyprus ruine

©goodfreephotos.com

Het oude Kourion
Er is geen tekort aan archeologische sites op Cyprus, maar als we er eentje mogen kiezen, dan is het wel Kourion. Het heeft een idyllische setting op de kliffen nabij de Middellandse zee en een indrukwekkend uitzicht op het platteland van Cyprus. Hoewel de hele site de moeite waard is, is het vooral het theater en het Huis van Eustolios dat tot de blikvangers wordt gerekend.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Kasteel van St. Hilarion
Dit is een van de meest indrukwekkende kasteelruïnes van de Middellandse zee. Deze ruïne is een voormalige burcht van de kruisvaarders en het toneel van heel wat legendes en sagen. Wie de beklimming naar de top maakt, zal beloond worden met een indrukwekkend uitzicht over een groot deel van het eiland.

Cyprus Saint Hilarion Castle

© commons.wikimedia.org

Larnaca
Larnaca is vaak de aankomst van heel wat reizigers die van Cyprus hun vakantiebestemming hebben gemaakt. De vele stranden mogen dan wel erg populair zijn, toch is ook het Turkse kwartier in deze stad een niet te missen gebied voor een namiddagje ronddwalen.

Troodos dorpen
Deze bergachtige regio in het zuidwesten is de thuis van heel wat prachtige dorpjes die bestaan uit traditionele stenen huisjes en kasseien wegen. In diezelfde steden vind je enkele van Cyprus’ meest indrukwekkende kerken en kloosters terug, waar je de vele fresco’s kan bewonderen die dateren van de middeleeuwen. Door deze historische kerken staan er verschillende van deze dorpen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Om deze allemaal te verkennen is het aangeraden om een auto te huren.

Nissi Beach
Deze witte zandstrook is de bekendste van het eiland. Het is gelegen in Agia Napa, een van de grootste trekpleisters van Cyprus. Dat betekent evenzeer dat het hier erg druk kan worden in het hoogseizoen. Maar ondanks de vele vakantiegangers die hier liggen zonnebaden, blijft Nissi Beach een hoogtepunt waarvan de schoonheid niet te ontkennen valt.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Kyrenia
Deze havenstad in het noorden bezit nog het Ottomaanse karakter van weleer. Het kasteel kijkt uit over de kleine gezellige haven, terwijl de heuveltop je prachtige uitzichten biedt op het dorp zelf. Een van de beste plaatsen om de vakantiesfeer op te snuiven.