De zomervakantie zit er weer aan te komen. En ondanks dat we er elk jaar weer enorm naar uit kijken om op vakantie te gaan zorgt het maken van een verre vliegreis vaak voor de nodige stress.
Het gedoe rond het koffers inpakken, de drukte op het vliegveld en dan zo’n lange zit in het vliegtuig: het valt ook allemaal niet mee! Gelukkig hebben wij de beste tips om de vliegreis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen zodat je ontspannen aan je vakantie kunt beginnen.

binnenkant vliegtuig

© commons.wikimedia.org

Zorg dat je op tijd bent
Op tijd komen is voor sommige mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Toch scheelt het je enorm veel stress als je op tijd op het vliegveld bent en alle tijd hebt om rustig aan te kunnen doen. In de zomervakantie is het vaak enorm druk op de vliegvelden maar jij zult in ieder geval ontspannen door de douanecontrole gaan als je weet dat je alle tijd hebt. Daarnaast is het voor een lange vlucht best fijn om nog eventjes wat rondjes te kunnen lopen voordat je het vliegtuig in moet. Lange rijen bij de incheckbalie kun je overigens makkelijk ontwijken door van te voren online in te checken. Een bijkomend voordeel is dat je dan ook vaak zelf je plaats in het vliegtuig kan kiezen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Maak het jezelf gemakkelijk
In het vliegtuig zit je vaak een beetje opgekropt. Het is dan ook lekker om gemakkelijke kleding aan te hebben en eventueel laagjes te dragen. Als je wilt slapen zijn oordopjes, een oogmasker en een nekkussen geen overbodige luxe. Denk er ook aan om altijd wat toiletartikelen en extra ondergoed in je handbagage te stoppen. Het is tijdens een lange vlucht namelijk best fijn en je lenzen uit te kunnen doen of je even te kunnen opfrissen. Daarnaast mocht je de pech hebben om je koffer kwijt te raken dan heb je altijd wat noodvoorzieningen bij je.

langeafstandsvlucht

© Pexels.com

Drink genoeg water
Hoe verleidelijk het ook is: drink niet te veel alcohol tijdens de vlucht. Je zult er misschien ontspannen door raken maar de kans is ook groot dat je er duizelig of misselijk door wordt. Bovendien is de lucht in het vliegtuig erg droog waardoor je snel gedeshydrateerd raakt. Een paar extra glazen water zijn dus een beter idee!

Zorg voor afleiding
Het is natuurlijk het fijnst als je de hele vlucht slapend kunt doorbrengen maar dat zal niet iedereen lukken. Zorg dus dat je voor wat afleiding zorgt en neem wat puzzels en boeken mee. Mocht je boeken te zwaar en onhandig vinden om mee te slepen dan is een e-reader echt een aanrader!
Vergeet ook niet om af en toe een beetje te stretchen en een wandeling te maken. Zo voorkom je dat je last krijgt van vastzittende spieren.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Geniet van je vakantie!
Met deze tips moet het lukken om ontspannen het vliegtuig in te stappen en op vakantie te gaan. Wij wensen je in ieder geval alvast een hele fijne reis!