Heel wat mensen reizen graag naar verschillende bestemmingen. Maar met zoveel landen in de wereld, is het bijna onmogelijk om alles te bezichtigen. Een cruise daarentegen laat je toe om meerdere landen te bezoeken in een enkele reis. Of je nu doorheen de Caraïben trekt, naar de Noordkaap of in de Middellandse Zee, hier zijn alvast enkele zaken waar je moet aan denken vooraleer je gaat boeken.

© Pxhere.com

Het plannen van je cruise
Vooraleer je vertrekt op reis buiten Europa is het altijd een goed idee om een internationaal paspoort aan te vragen. Dit heb je namelijk nodig om landen te bezoeken buiten Europa. Ideaal gezien is het aan te raden om deze zes maanden op voorhand aan te vragen, maar dit hangt af van de grootte van de stad waar je woont.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Beslis van tevoren welke bestemmingen je wil bezichtigen
Cruises varen overal ter wereld. Naar de Noordkaap, tropische bestemmingen, langs verschillende landen gelegen aan de Middellandse Zee, … je keuze van bestemming is dan ook erg belangrijk. De reden waarom je reist is net om zoveel plaatsen te zien die je wou zien.

Bepaal de plaatsen die je wil bezichtigen
Ook wanneer je reis vastligt kan het interessant zijn om na te kijken welke havens je allemaal aanmeert en wat er allemaal te bezichtigen en te doen is. Zo begin je echt voorbereid aan je reis. Meer je aan langs de kust in Italië, dan zit een korte stedentrip naar Rome er misschien wel in. Ook langs de Noorse kust kan het vaak de moeite lonen om even landinwaarts te trekken. In de Caraïben kan je dan misschien een aantal binnenlandse excursies boeken.

© Pixabay.com

Reizen over zee
Reizen over zee is allesbehalve saai. Wanneer je niet bent aangemeerd of niet bezig bent met het vasteland te bezichtigen, dan ben je voorzien van heel wat entertainment aan boord. Heel wat cruiseboten hebben casino’s, zwembaden en nog veel meer aan boord. Ook zijn er heel wat plaatsen aan boord om heerlijk te ontspannen. Kijk zeker na wat er op jouw schip allemaal aanwezig is.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Waar je nog moet aan denken
Zorg dat je zeker genoeg kleren inpakt om twee weken te reizen, gezien je al snel zo lang onderweg zal zijn. Zorg ook voor voldoende budget voor onderweg. Denk maar aan tours, maaltijden op het vasteland, souvenirs, … En als laatste: kijk voor een goede reisverzekering. Kijk goed alle veiligheidsprotocollen na aan boord in geval van een gevaarlijke situatie. Zoek alle contactgegevens op van de ambassade van je land op je bestemming voor het geval je deze nodig mocht hebben. Een keer je al deze zaken hebt geregeld, dan ben je echt klaar voor de reis van je leven.