Je zou misschien denken dat Italië het best bezocht kan worden in de zomermaanden, maar in feite is het juist aan te raden om in één van de andere seizoenen een bezoek te brengen aan dit prachtige land. Zo heeft een bezoek aan Italië in de herfst zelfs een heleboel voordelen ten opzichte van een zomervakantie. Lees hier vijf redenen waarom de herfst hét moment is om je koffers te pakken voor een reisje naar Bella Italia.

© pxhere.com

1. De grootste drukte is voorbij
De komst van de herfst betekent ook het einde van het drukke toeristenseizoen. Wie Italië in het najaar bezoekt zal zich vooral begeven tussen de lokale bevolking in plaats van tussen hordes toeristen, waardoor je goed het authentieke Italië kunt ontdekken. Je hoeft waarschijnlijk ook minder lang te wachten op een vrije tafel in een restaurant of om die mooie kerk of dat interessante museum binnen te komen. Een ander voordeel: de prijzen van bijvoorbeeld hotels liggen buiten het hoogseizoen aanzienlijk lager!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Aangename temperaturen
Begrijpelijk dat je naar Italië komt om de zon te zien, maar meestal is het gedurende de maanden juni, juli en augustus eigenlijk onaangenaam warm. In de herfst is het een stuk aangenamer, aangezien het niet meer zo bloedheet is, maar er nog genoeg zonnige dagen zijn. Perfect weer om actieve excursies te maken of voor een lange stadswandeling. Er zijn ook nog genoeg dagen waarop het warm genoeg is voor een dagje strand, waar het nu bovendien veel rustiger is.

3. Geniet van het beste eten en drinken
Eigenlijk kun in Italië het hele jaar door genieten van de lekkerste gerechten, maar in de herfst is het oogsttijd en dat wordt gevierd met allerlei culinaire feesten en festivals. Dit soort festiviteiten wordt vooral georganiseerd in kleine dorpjes, waar je regionale specialiteiten met verrukkelijke seizoenproducten als vijgen, paddenstoelen en truffels kunt proeven. Ook worden er gezellige straatmarkten gehouden. Het is tevens wijn- en olijventijd, dus bezoek zeker een wijngaard wanneer je de kans hebt of help mee met de olijvenpluk.

4. Start van het culturele seizoen

© commons.wikimedia.org

In augustus zijn de Italianen op vakantie en zijn de steden uitgestorven. Hun terugkomst staat symbool voor een nieuwe start en is hét moment waarop de Italianen het leven vieren. Dit gebeurt dus met lokale foodfestivals, maar in de herfst worden er ook de nodige festivals op cultureel gebied georganiseerd. Veel daarvan zijn kleinschalig, maar ook een paar bekende evenementen als het Film Festival in Rome en het Jazz Festival in Bologna vinden plaats in de herfst.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

5. Adembenemende kleuren
Het felle zonlicht heeft plaatsgemaakt voor een veel zachter schijnsel, waardoor de wereld een speciale gloed heeft in de herfst. In Italië zorgt dit voor prachtige taferelen met de warmste herfstkleuren. Zie je de Toscaanse landschappen onder het herfstzonnetje al voor je? Omdat de meeste huizen en gebouwen zijn geverfd in warme geel-, oranje en roodtinten, is hetzelfde effect ook in de stad te zien. Italië is magisch in de herfst en bovendien ook bijzonder fotogeniek!