Kroatië beschikt over de mooiste stranden van de Middellandse Zee. Over het algemeen geldt: hoe meer naar het zuiden, des te schitterender de stranden. De Dalmatische kust staat bekend om zijn mooie zandstranden, baaien met kiezels en rotsplateaus waar je heerlijk op kunt zonnen. Waar kun je het beste de zomervakantie doorbrengen? In dit artikel zullen we de vijf mooiste stranden van Kroatië bespreken.

© commons.wikimedia.org

1. Spiaza, Susak
Susak is een schitterend verlaten eiland waar je volledig kunt ontspannen. Het is een klein Kroatisch eiland dat vrijwel volledig uit zand bestaat. Vanuit Mali Lošinj kun je met de veerboot naar het eiland, wat best ver van het vaste land ligt. Het grootste strand op het eiland is Spiaza. Het strand loopt zeer geleidelijk af; je kunt wel een halve kilometer in zee lopen voordat het diep genoeg is om te zwemmen. Het eiland is dus zeer geschikt voor gezinnen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Nin
Als het strand van je dromen net zo lang reikt als tot de horizon, is het strand van Nin voor jou geschikt. Het strand bevindt zich op 15 km van Zadar en heeft vele gezellige bars en restaurants. Vanuit Nin heb je een fantastische uitzicht op de hoge Velebit bergen. Schrik niet van de mede-badgasten die zich insmeren met modder; de aarde staat bekend om zijn rijke mineralen die helpen tegen pijnlijke gewrichten en spieren.

3. Bačvice, Split
De stad Split is voor de inwoners niet alleen maar een stad, maar een manier van leven. Een van de belangrijkste plaatsen in Split is Bačvice beach. Het is een ondiepe baai vol met zand en kiezelstenen waar de lokale inwoners graag gebruik van maken. De Kroaten spelen graag picigin op het strand. Dit is een typische Dalmatische sport waar het de bedoeling is om een klein balletje uit het water te houden.

© Flickr.com

4. Lovrečina Bay, Brač Island
Vier kilometer ten oosten van Postira ligt Lovrečina Bay op Brač Island. Dit strand zou zo uit een brochure kunnen komen. De baai beschikt over schitterende zandstranden met kristalhelder water, en hebben een schitterende Middeleeuwse ruïne in de achtergrond. Het feit dat er vrijwel niet kan worden geparkeerd en er geen vast busstation is, zorgt ervoor dat het strand nooit overvol is. De ideale plek voor een rustige zomervakantie.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

5. Uvala Dubovica, Hvar Island
De haven van Hvar heeft een wereldwijde reputatie die geroemd is om zijn chique bars en fantastische nachtleven. Als je echter op zoek bent naar een goed strand, is Uvala Dubovica de beste plek om naar toe te gaan. Het strand beschikt over kiezels, en ligt naar een historisch herenhuis. Doordat de baai zeer ondiep is, is het uitermate geschikt voor families met kleine kinderen. Vooral in de zomer is dit strand zeer populair bij de jachten en motorboten. Zij meren aan in de baai, om hier van een fijne zomervakantie te genieten.