Samen met Tenerife, Fuerteventura, La Palma en Gran Canaria vormt Lanzarote de Canarische Eilanden. Deze Spaanse eilandengroep, ten westen van Marokko, is een gewilde vakantiebestemming. Lanzarote is een autonome regio binnen het Spaanse Koninkrijk, waardoor de toerist profiteert van lagere prijzen voor brandstof, sterkedrank en tabaksartikelen. Daarnaast is Lanzarote niet zomaar een eiland, het is de vulkanische parel van de Canarische Eilanden. Bergen die gevormd zijn door lavastromen en het oppervlak van het eiland, dat voor een groot deel bestaat uit vulkanische gesteente, geven het eiland een bijzondere uitstraling. Sommige delen lijken op een maanlandschap, een bijzonder surrealistisch beeld. Maar toch heeft Lanzarote de vakantieganger veel te bieden: indrukwekkende stranden, tal van sportieve mogelijkheden en natuurlijk een heerlijk klimaat.

© Pixabay.com

Prachtige stranden en gezellige badplaatsen

Lanzarote heeft een aantal mooie accommodaties. Vanuit deze accommodaties kunt u het fantastische eiland verkennen. Mooie locaties vlak bij de fraaie stranden met veel gezellige restaurantjes en beach bars. Op het eiland vindt u goudgele tot zwarte stranden, ieder met zijn eigen charme. In het zuiden ligt bijvoorbeeld het voormalige vissersdorp Puerto del Carmen, wat inmiddels is uitgegroeid tot een levendige badplaats met een oude stadskern. Dan is er nog het fraaie stadsstrand van de badplaats Playa Blanca, het stadje met de sfeervolle witte straatjes. Iets ten westen van Playa Blanca ligt het Playa Flamingo, een ideaal strand voor gezinnen. Het Papagayo strand ligt in een beschermd natuurgebied en als u er bent, ziet u vanzelf waarom. Het kraakheldere felblauwe water en de mooie strandjes verscholen tussen de kliffen zijn een lust voor het oog. Bij het kleine witte dorpje El Golfo vindt u het fotogenieke zwarte vulkaanstrand. In combinatie met het kleine groene meertje, is dit zeker een strand dat u gezien moet hebben. Maar er zijn nog veel meer mooie stranden om te ontdekken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Ontdek de vulkanische invloeden

Een vakantie op Lanzarote biedt meer dan alleen maar strand en de gezellige badplaatsen Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise. Zo kunt u bijvoorbeeld het Timanfaya National Park bezoeken en de metersdikke opgedroogde lavastromen bekijken. Of een ritje op een dromedaris maken. U kunt ook de mooie Cueva de Los Verdes grotten bekijken of hier een concert bezoeken. Arrecife is de hoofdstad, niet zo groot maar wel gezellig. Hier kunt u de twee kastelen bekijken.

Lanzarote cactussen

© Pixabay.com

Sportief bezig zijn op Lanzarote

Op Lanzarote zijn er ook genoeg sportieve mogelijkheden. Allereerst natuurlijk de watersporten. Surfen, kitesurfen, duiken, snorkelen, het kan hier allemaal. Maar ook parapente, wandelen, vissen of golfen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is Lanzarote bij uitstek geschikt voor een fietsvakantie. Of de voorkeur nu uitgaat naar mountainbike routes of op de racefiets, het kan beide. De sportieve vakantieganger hoeft dus op Lanzarote niets te kort te komen. Lanzarote is voor iedereen een uitstekende keuze, of u nu wilt relaxen of juist actief bezig wilt zijn.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo