Als jij je zomervakantie nog moet boeken dan is Ruoms in het zuiden van de Franse Ardèche wellicht wel een goede bestemming. Dit is namelijk een fantastische plek waar zowel jong als oud zich prima vermaken kan. Door de veelzijdigheid van activiteiten en de combinatie van cultuur en natuur is Ruoms de ideale vakantiebestemming. Er is namelijk heel veel leuks te doen en te zien in dit pittoreske Franse plaatsje.

© commons.wikimedia.org

Wijnproeverijen in Ruoms
Frankrijk blijft uiteraard Frankrijk. Het historische Ruoms staat dan ook in de regio bekendom haar bekende wijnen. In het Neovinum kan je worden rondgeleid en meer leren over het proces van het maken van wijn. Je krijgt wijngaarden en druiven te zien. Je sluit de rondleiding af met een proeverij. Dit is ook voor kinderen heel leuk, want zij kunnen ook proeven. Geen wijn met alcohol natuurlijk, maar druivensap waar geen alcohol inzit. Zo is het alsnog een geweldige gezinsactiviteit waarbij iedereen ook nog eens iets leert.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Daal af in de grotten
Als je van avontuur houdt of dat warme weer zat wordt, dan kan je er ook voor kiezen om een afdaling te maken in de grotten van de Ardèche. Er zijn verschillende grotten in de omgeving. Sommige zijn erg diep waarbij je ook helemaal af kunt dalen naar beneden, maar er zijn ook grotten met weinig traptreden die niet zo diep gaan. Deze zijn dan dus ook erg geschikt voor oudere mensen en kinderen. De grot ‘de la Forestière’ is een voorbeeld van zo’n grot.

Heerlijk kamperen in Ruoms
Ruoms leent zich ook enorm goed voor een kampeervakantie. Campings zijn de ideale plek voor zowel jong als oud om tot rust te komen. Het aanbod mensen is enorm divers, de kans dat je kinderen nieuwe vrienden zullen maken is dan ook enorm aanwezig. Verder bieden de meeste campings ook leuke activiteiten aan, zoals kanoën.

De Gorges de l’Ardèche

Ardeche kajak

© Pixabay.com

Deze kloof van wel een paar kilometer lang is bijna niet over het hoofd te zien wanneer je op vakantie gaat naar Ruoms. Het is een prachtig stuk natuur waar iedereen van versteld zal komen te staan. Er is hier veel kalksteen te zien. Er zijn verschillende wandelroutes gemaakt door dit natuurgebied heen. Ook zijn er verschillende uitkijkpunten die je kunt bezoeken en is er ook de mogelijkheid om met een kanoboot door het gebied te varen. Op sommige plekken van de rivier kan je ook heerlijk zwemmen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Ruoms: een historische stad
Het historische dorp van Ruoms is prachtig en laat je in de waan dat je jezelf in een ander tijdperk begeeft. De oude verdedigingsmuur gebouwd uit het kalksteen gehaald uit de steengroeven moet je dan ook zeker niet missen. Dit kalksteen is bekend over de hele wereld. De sokkel van het vrijheidsbeeld in New York is bijvoorbeeld gemaakt van dit kalksteen. Ruoms is wereldberoemd!