Yes, je hebt je vliegvakantie geboekt! Je gaat een weekje of zelfs langer heerlijk overnachten in een prachtig hotel in Turkije. Heel erg leuk, maar het is wel verstandig om je goed voor te bereiden op jouw vliegvakantie naar Turkije. Dit betekent dat je je niet alleen verdiept in de dingen die je wel moet doen als je in Turkije bent, maar dat je je ook verdiept in de dingen die je zeker niet moet doen in dit land. Om jou te helpen, sommen we in dit artikel 5 dingen op die je zeker niet moet doen als je in Turkije bent.

1. Het OK-gebaar
In de meeste Europese landen betekent het OK-gebaar gewoon ‘OK’, maar in Turkije is dit anders. Maak je het OK-gebaar naar iemand in Turkije, dan geef je hiermee aan dat deze persoon homoseksueel is. De meeste mensen in Turkije zien dit gebaar als belediging. Je kunt je voorstellen dat niet iedereen dit leuk zal vinden en je ook zeker in de problemen kan komen als je het OK-gebaar laat zien tijdens je vakantie in Turkije.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Overal rondlopen in je zwembroek of bikini
Natuurlijk mag je in je zwembroek of bikini op het strand liggen, maar in de meeste gebieden in Turkije is het niet gepast om overal in je zwembroek of bikini rond te lopen. Een groot deel van de inwoners van het land is moslim en volgens hun cultuur is het simpelweg niet gepast om zo veel van je lichaam te laten zien buiten het strand.

3. Je ID-kaart in het hotel laten liggen
In Turkije is het wettelijk verplicht om altijd legitimatie bij je te dragen. Laat je ID-kaart daarom nooit in het hotel liggen, maar neem je legitimatie altijd met je mee. Ook als je naar het strand gaat! Wel moet je op het strand goed opletten dat niemand jouw legitimatie kan stelen. Verstop je ID-kaart daarom altijd goed.

4. Het land binnen proberen te komen zonder visum
Veel mensen weten niet dat je een visum nodig hebt om Turkije binnen te kunnen komen. Zonder visum word je niet toegelaten in het land. Je kunt je visum het beste voor de start van je reis aanvragen via het internet, zodat je zeker weet dat je goed voorbereid op reis gaat. Ben je dit vergeten, dan kun je het visum op het vliegveld in Turkije aanvragen. Wel moet je er rekening mee houden dat dit duurder is dan het online visum en dat het bovendien lang kan duren.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

5. Naar Turkije gaan bij een negatief reisadvies
Een negatief reisadvies wordt niet zomaar gegeven. Geldt er een negatief reisadvies voor (een bepaald gebied in) Turkije, dan raden wij je aan om dit advies serieus te nemen. Stel je vliegvakantie uit of annuleer je vakantie, want bij een negatief reisadvies ga je liever niet naar Turkije.