Het Italiaanse Milaan staat bij velen van ons bekend als een echt walhalla voor iedereen die houdt van mode en winkelen, maar natuurlijk is er in deze prachtige stad nog veel meer moois te beleven. Zo hebben we een vijftal fijne tips voor je op een rijtje gezet voor dingen die je beslist niet mag missen wanneer je zelf een reis naar Milaan gaat boeken. Zowel bij de toeristenbureaus als bij je hotel kun je een gratis kaart van de stad verkrijgen waarop al deze highlights duidelijk aangegeven zijn.

© Pxhere.com

1. Voor het mooiste uitzicht over de stad beklim je het dak van de Duomo
De Duomo is de belangrijkste kerk in Milaan. De bouw ervan werd begonnen aan het einde van de veertiende eeuw en werd pas een vijftal eeuwen later voltooid. Een beklimming van het dak levert de werkelijk de meest fraaie beelden op en geeft je een fenomenaal uitzicht over de stad. Je kunt hiervoor de trap nemen maar ook is er een lift aanwezig. De kerk is dagelijks geopend tussen 7 en 19 uur.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Een bezoek aan Milaan kan niet zonder winkelen
Natuurlijk zal ook jij tijdens je zomervakantie of citytrip in Milaan je hart willen ophalen aan de mooiste fashion items in de meeste inspirerende kledingwinkels. Hiervoor ga je natuurlijk naar de wijk Montenapoleone. De galleria Vittoria Emanuelle II biedt in een zeer fraaie ambiance plaats aan ruim 55 designerkledingzaken en luxueuze cafés.

3. Een gastronomische overdaad in het warenhuis EATaly
In het bekende warenhuis EATaly vindt je verspreid over meerdere verdiepingen werkelijk alles wat met lekker eten te maken heeft. Koop de heerlijkste verse producten om zelf mee te kokkerellen of schuif aan in het inpandige sterrenrestaurant Alice en geniet van de meest smakelijke authentieke Italiaanse gerechten met een moderne twist.

© commons.wikimedia.org

4. Even bijkomen in de loungetuin van Corso Como 10
Moe van al het lopen en van de vele indrukken die je in de stad hebt opgedaan is het tijd om even tot rust te komen. Wat ons betreft kan dat niet op een betere plek dan op Corso Como 10. De naam van dit café geeft gelijk ook het adres van het etablissement aan. Ben je hier eenmaal belandt, dan kun je in een heerlijke groene tuin genieten van het nietsdoen terwijl je nipt aan een lekker glaasje vers sap.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

5. Er is altijd een museum naar jouw smaak
De stad en de provincie rondom Milaan bieden plaats aan meer dan 80 musea in diverse stromingen. Zo zijn er het koninklijk paleis, de Brera Art Gallery met historische kunstwerken en onder meer de Gallery of Modern Art en het Contemporary Art Pavilion voor de liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst. Op deze manier maakt het niet uit wat je persoonlijke voorkeur is, want er is altijd een museum naar jouw smaak.