Na aankomst in ons hotel in Wenen, brengen we een bezoek aan Karlplatz. Karlplatz is een van de bekendste plekken in Wenen, waar het straatbeeld wordt gekenmerkt door gebouwen als het Künstlerhaus en het Musikverein. Nadat we de tijd nemen om de prachtige architectuur te bewonderen, struinen we voor de lunch verder naar de winkelstraat Kärtner Strasse.

Wenen
© Begoniatours.be

In de middag bezoeken we monumentale gebouwen als de Peterskirche en de Stephansdom, waar we meer leren over de geschiedenis en verschillende bouwstijlen van Wenen. Ook gaan we naar het Mozarthuis, het appartement waar de bekende componist van 1784 tot 1787 heeft gewoond. De woning is omgetoverd tot een museum, volledig gewijd aan het leven van Mozart.


Weekendtrips, citytrips, gezinsvakanties, cultuur, natuur, events, cruises ... Ontdek ze allemaal.
Promo
Ontdek het aanbod van korte tot langere reizen in maar liefst 19 verschillende Europese landen!
Promo
Opgeleide Nederlandstalige reisleiders, deskundigheid, goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Promo

Dag 2: Paleis Schönbrunn en het Kunsthistorisches Museum
Het eerste deel van de dag staat in het teken van een bezoek aan Schloss Schönbrunn, een prachtig gebouw dat ooit dienst deed als zomerverblijf van de Habsburgers. Elke ruimte in het barokke paleis kent zijn eigen historie, iets dat zeker nog merkbaar is als je door de kamers loopt. Bekend staat het paleis echter vooral om de omringende, symmetrische tuinen. Hier vindt u een variëteit aan planten, bloemen en fonteinen.

We maken een korte stop op de Naschmarkt voor een heerlijke lunch, waarna we het Kunsthistorisches Museum bezichtigen. Dit museum staat bekend als een van de belangrijkste musea ter wereld op het gebied van Europese schilderkunst. Er hangen werken van onder andere Velázquez, Rubens, Veronese en Dürer. We sluiten de dag af door een kopje koffie met Sachertorte te nuttigen bij Café Central.

Wenen
© Begoniatours.be

Dag 3: Sissi museum en wandelen over de Fleischmarkt
Vandaag starten we de dag met een uitstapje naar de Hofburg. Hier bezichtigen we de zilverkamer en de koninklijke appartementen. Ook gaan we naar het Sissi museum. Vervolgens vertrekken we richting de Maria-Theresian-Platz, waarna we lunchen. Na de lunch wandelen we via de Fleischmarkt naar de Grieks-orthodoxe kerk en de charmante herberg Griechenbeisl. Deze herberg is het oudste restaurant van Wenen. We sluiten de dag af met een bezoek aan het recreatiepark Prater, waarna we teruggaan naar het hotel.

Dag 4: Zentralfriedhof en Franse tuinen van Schloss Belvedere
We starten de dag met een uitstapje naar de indrukwekkende begraafplaats Zentralfriedhof, waar de prachtige graven van de bekende componisten Beethoven en Mozart liggen. Na een heerlijke lunch gaan we naar de tuinen van Schloss Belvedere. Vervolgens pakken we de tram om het werk van architect Hundertwasser te bewonderen, bestaande uit bont gedecoreerde sociale appartementen.

Ook gaan we naar Votivkirche, een neogotische kerk met bijzondere glas-in-loodramen en rijkelijk versierd interieur. We maken daarna een wandeling langs het park van Wiener Rathaus en de universiteit, richting het Burgtheater. Na het wandelen lassen we een korte stop in en drinken we wat in een van de gezellige cafés.


Weekendtrips, citytrips, gezinsvakanties, cultuur, natuur, events, cruises ... Ontdek ze allemaal.
Promo
Ontdek het aanbod van korte tot langere reizen in maar liefst 19 verschillende Europese landen!
Promo
Opgeleide Nederlandstalige reisleiders, deskundigheid, goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Promo

Dag 5: Vrije tijd en terugreis naar Brussel
De laatste dag van de reis kunt u geheel naar eigen wens invullen. Zo kunt u de winkelstraten afstruinen op zoek naar een mooi souvenir, of neerploffen in een van de beroemde Weense koffiehuizen.

Inbegrepen
– Retourvlucht Zaventem – Wenen
– Transfer tussen luchthaven en hotel
– Verblijf in 4-sterrenhotel
– Kamer en ontbijt
– Begeleiding in het Nederlands

Verblijf
Tijdens deze 5-daagse rondreis van Begonia Tours verblijft u in het viersterrenhotel Austria Trend Hotel Ananas. Het hotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de belangrijkste winkelstraat in Wenen, de Mariahilfer Strasse. Ook het metrostation ligt op slechts 200 meter afstand.