Als u houdt van actieve en interessante vakanties, dan zijn de groepsreizen van Begonia Tours een leuk idee. Neem bijvoorbeeld de vijfdaagse reis naar de Cotswolds in Engeland. De reis maakt u met een luxe autocar, in het gezelschap van andere reisgenoten. Alles is tot in de puntjes verzorgd, dus u hoeft eigenlijk alleen maar te genieten. Lees snel verder voor meer informatie over de route, de bestemming en de activiteiten die op de planning staan tijdens deze vijfdaagse reis.

Bibury
© Begoniatours.be

De reis en route
U begint de reis op een centrale opstapplaats. Per luxe autocar gaat u naar Calais, waar u de ferrytocht maakt naar Dover. Tijdens de route naar de eindbestemming komt u langs allerlei interessante bezienswaardigheden. Zo stopt het reisgezelschap bijvoorbeeld in Oxford, waar u kennismaakt met de Victoriaanse universiteitsstad. Hier ziet u bezienswaardigheden als de Radcliffe Camera en de St. Mary the Virgin. Ook bewondert u de kathedraal en Geest Hall in Christ Church College. Pas in de namiddag bereikt u de eindbestemming van de reis.


Weekendtrips, citytrips, gezinsvakanties, cultuur, natuur, events, cruises ... Ontdek ze allemaal.
Promo
Ontdek het aanbod van korte tot langere reizen in maar liefst 19 verschillende Europese landen!
Promo
Opgeleide Nederlandstalige reisleiders, deskundigheid, goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Promo

De bestemming 
De uiteindelijke bestemming van de reis is het stadje Gloucester, waar ook het hotel zich bevindt. Het hotel waar u verblijft, is het Hatherley Manor Hotel. Dit is een elegant 17e-eeuws landhuis dat ligt in het glooiende landschap van Cotswolds. Er zijn hier mooi aangelegde tuinen waarin u kunt wandelen. U geniet hier van halfpension vanaf het diner van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag. Het hotel is van alle gemakken voorzien. Er is airco, wifi, een bar, lounge en wasserij. De kamer beschikt over een tv, radio, bureau en een badkamer met douche en haardroger.

Gloucestershire
© Begoniatours.be

De activiteiten
De vijfdaagse reis zit vol met leuke activiteiten en de begeleiding van Begonia Tours spreekt Nederlands. Na de eerste nacht begint u dag twee met een Engels ontbijt in het hotel. Hierna rijdt u naar Stratford-upon-Avon waar u de wereld van Shakespeare ontdekt. U zult zien dat alles in dit dorpje verwijst naar de beroemde schrijver. Het reisgezelschap brengt een bezoek aan zijn geboortehuis en de kerk waar hij begraven ligt. Na de lunch bezoekt u Warwick Castle. Er is hier een indrukwekkende collectie schilderijen en wapens te bewonderen. Ook de rozentuin is een bezoekje waard. Op dag drie staan de dorpjes in het noordelijke deel van de Cotswolds centraal. In Tewkesbury bezoekt u de 12e-eeuwse abdij en maakt u een wandeling langs de watermolen. In het dorpje Winchcombe brengt u een bezoek aan het Sudeley Castle. Daarna rijdt u naar Chipping Campden, waar u wandelt over de mooiste dorpsstraat van het land. Hier vindt u veel oude herbergen en 14e-eeuwse huizen. Op dag vier is het zuidelijke deel van Cotswolds aan de beurt. Er wordt een bezoek gebracht aan de dorpjes Northleach en Chedworth, waar u een unieke archeologische vindplaats bezoekt met resten uit de Romeinse tijd. In Burford ontdekt u verschillende kunstgalerieën en in Bibury wordt er een fotostop gehouden in de beroemde Arlington Row weverhuisjes. Eenmaal terug in Gloucester maakt u een wandeling via de Historic Docks naar het centrum waar verschillende tentoonstellingen te vinden zijn. Op dag vijf begint u aan de terugreis via het landhuis Ightham Mote. Hierna komt u aan in Dover waar de overtocht naar Calais wordt gemaakt en u terug wordt gebracht naar de opstapplaats.