Er is geen betere tijd om de wereld te verkennen dan wanneer je student bent. Veel studenten reizen dan ook behoorlijk veel. Je leert andere culturen en mensen kennen waardoor je anders tegen het leven aan gaat kijken. Bovendien is het natuurlijk ook nog eens ontzettend mooi om over de de wereld te reizen. Ben jij ook van plan om als student te gaan reizen? Hieronder hebben we vijf belangrijke tips voor je op een rijtje gezet!

Zoek speciale studentendeals
Er zijn natuurlijk ongelooflijk veel verschillende reisbureaus, reisorganisaties, hotels en vliegmaatschappijen te vinden. Vaak zijn er leuke kortingen voor studenten of zelfs speciale deals die alleen voor studenten gelden. Op die wijze kun je behoorlijk wat besparen op je reis. Het is soms ook aan te raden om je accommodatie los te boeken. Dat is in veel gevallen voordeliger dan het volledige pakket. Ook kiezen sommige studenten ervoor om een flight only ticket aan te schaffen en ter plekke op zoek te gaan naar een verblijfplaats. Doe dit wel alleen op veilige plaatsen!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Doe vooraf zorgvuldig research
Je zult de eerste student niet zijn die met een flight only ticket op de plaats van bestemming aankomt in de veronderstelling dat er meer dan genoeg hotels zijn, terwijl dat niet het geval is. Of dat je er ter plaatse pas achter komt dat je accommodatie helemaal niet zo gunstig is gelegen als werd gezegd. Het is daarom ook aan te raden om vooraf goed en zorgvuldig research te doen naar je verblijfplaats. Hierdoor voorkom je verrassingen. Je kunt op internet veel vinden en als je dan nog met vragen blijft zitten, zijn er gelukkig meer dan genoeg gereputeerde reisbureaus waar je terecht kunt! Informeer jezelf vooraf ook over de wetten, regels en gewoonten in het land waar je naar toe gaat. Zo voorkom je vervelende situaties.

Laat contactgegevens achter
Zorg dat het thuisfront altijd en nauwkeurig op de hoogte is van waar je naar toe gaat. Laat ook contactgegevens achter van de accommodatie of andere verblijfplaatsen waar je overnacht. Wanneer er iets aan de hand is, wil je natuurlijk wel dat je ouders of je partner jou kan bereiken. Als er gedurende de reis iets verandert in de plannen, breng het thuisfront dan ook even op de hoogte.

Trek niet de aandacht
Dieven en criminelen zijn er overal. Zorg vooral dat je tijdens het reizen niet de aandacht trekt. Draag eenvoudige kleren en ga zeker niet pronken met dure sieraden of een horloge. Wanneer je een dure smartphone of een digitale camera bij je hebt, is het verstandig om deze verborgen te houden. Gebruik ze alleen op veilige plaatsen of wanneer je met een groep reist.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Blijf gezond!
Het belangrijkste: zorg dat je gezond blijft! Laat je vooraf inenten als dat nodig is. Eet geen voedsel van straatverkopers en drink alleen water dat in flessen zit van bekende merken. Zorg ook dat je voldoende water mee neemt wanneer je op een dagtrip gaat!