Heb je een lange vlucht voor de boeg? Dan is het wel zo fijn wanneer je er gewoon lekker doorheen kunt slapen. Vooral wanneer je ‘s nachts vliegt kan het een stuk aangenamer voelen wanneer je lekker uitgerust op je plaats van bestemming komt. Toch is slapen in een vliegtuig niet voor iedereen weggelegd. Ben jij zo iemand die het moeilijk vindt om in slaap te komen tijdens een vlucht? Probeer dan een van deze vijf handige tips!

© Flickr.com

1. Zonder jezelf af
Een vliegtuig is natuurlijk gevuld met andere mensen, terwijl je normaal gesproken de rust van je slaapkamer gewend bent. Het kan dus helpen om jezelf af te zonderen tijdens je vlucht. Hoe doe je dat het beste? Neem bijvoorbeeld een paar oordopjes mee of luister met een koptelefoon naar je favoriete muziek. Zo hoor je niet meer wat alle mensen om je heen te vertellen hebben en kan je lekker tot rust komen. Ook licht kan een stoorzender zijn wanneer je wilt slapen. Dit probleem kan je verhelpen door te slapen met een slaapmasker.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Ga aan het raam zitten
Je hebt niet altijd de mogelijkheid om te kiezen waar je wilt zitten, maar als je de keuze hebt kan je het beste voor een stoel bij het raam kiezen. Wanneer je in het midden zit word je namelijk regelmatig gestoord door de twee mensen die aan je zij zitten. Kies je voor een stoel aan het gangpad? Dan heb je het probleem dat je af en toe op zal moeten staan voor mensen die naar het toilet willen of die iets uit hun tas willen pakken. Wanneer je bij het raam zit heb je hier helemaal geen last van.

3. Let op wat je eet!
Je dieet heeft veel invloed op hoe goed je slaapt. Op de dag van je vlucht kan je daarom het beste een aantal etenswaren laten staan. Denk bijvoorbeeld aan dranken met cafeïne zoals koffie en energiedranken. Hier word je alleen maar onrustig van, waardoor je lichaam niet in slaap kan vallen. Ook zware en vettige etenswaren zijn slechte keuzes, omdat deze je vaak een opgeblazen gevoel kunnen geven. Kies daarentegen voor eten en drinken dat voedzaam is en je lichaam tot rust brengt. Kruidenthee is een goede optie, maar ook fruit zoals kersen en bananen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

4. Comfort
Je slaapt natuurlijk altijd het beste in een warm bed en een fijne pyjama. In het vliegtuig kan je het ook net wat comfortabeler maken door bijvoorbeeld de juiste outfit uit te kiezen. Denk hierbij aan zachte kleding met veel stretch zodat je vrijelijk kunt bewegen, zoals een joggingbroek of een warme trui. Een hoofdkussen is daarnaast ook geen overbodige luxe. Hiermee kan je je hoofd laten rusten, zelfs wanneer je overeind moet zitten. Dit beetje extra comfort kan ervoor zorgen dat je lichaam echt kan ontspannen waardoor de vlucht binnen de kortste keren voorbij is.