Zoek je naar een mooie en unieke bestemming om te boeken voor je volgende zomervakantie? Dan is het Zuid-Afrikaanse plaatsje Stellenbosch misschien wel de plek voor jou. Deze plaats staat vooral bekend om de heerlijke rode wijnen die hier worden geproduceerd. Een reis naar Stellenbosch staat dan ook voor veel mensen in het teken van het bezoeken van verschillende wijngaarden. Naast de wijn zijn er ook nog veel andere leuke en lekkere dingen te ontdekken in deze stad. Wil je weten wat je hier allemaal kunt ervaren? Hier zijn vier dingen om te doen tijdens je vakantie in Stellenbosch.

© Flickr.com

1. Wijnproeven
Je kunt er echt niet omheen wanneer je een reis hebt geboekt naar Stellenbosch. De rode wijnen die hier worden gemaakt zijn wereldberoemd, dus de hele stad is gevuld met de lekkerste wijnen. Er zijn verschillende wijngaarden en wijnproeverijen die je kunt bezoeken. Een paar daarvan hebben een uniek karakter, zoals bijvoorbeeld Fleur du Cap. Deze wijnproeverij wordt aangevuld met het proeven van zout. Wanneer je een bezoek brengt aan Fleur du Cap krijg je de kans om vijf verschillende soorten zout te proeven, vijf soorten wijn en verschillende kleine gerechten die de wijn en het zout complimenteren.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Heerlijke kaas
Wat past er nou beter bij wijn dan kaas? Het is dan ook niet vreemd dat Stellenbosch gevuld is met winkels die gespecialiseerd zijn in overheerlijke kazen. Het is natuurlijk het beste om deze verschillende soorten kaas te proeven in combinatie met een wijnproeverij, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de wijn links te laten liggen en vooral de kaas uit te testen. Fairview Wine and Cheese is een winkel waar alle kaas zelf wordt gemaakt. De winkel is vooral bekend om haar geitenkaas, maar alle kazen van Fairview zijn ontzettend lekker.

3. Lekker winkelen

© commons.wikimedia.org

Stellenbosch is behalve een wijnstad ook een studentenstad. Dat betekent dat het centrum van deze plaats gevuld is met gezellige eettentjes en winkeltjes waar je jezelf de hele dag kunt vermaken. Wanneer je houdt van het winkelen in unieke boetiekjes en graag luncht in sfeervolle restaurants ben je hier dus aan het juiste adres. Je kunt gewoon een dag door het kleine centrum lopen en zien wat Stellenbosch allemaal te bieden heeft. Dat is weer een mooie afwisseling van alle wijn en kazen die je hier waarschijnlijk gaat eten!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

4. Spice Route
Houd je van lekker eten? Dan is de Spice Route misschien wel iets voor jou. Dit is een verzameling van restaurants en winkeltjes in Paarl, een dorpje vlakbij Stellenbosch. Vooral de verschillende lekkere soorten vlees zijn een belangrijke reden dat dit gebied veel toeristen trekt. Aangezien alles dicht bij elkaar ligt kun je zelf een kleine proeverij organiseren met lekkere hapjes uit alle eettentjes in de Spice Route. Bovendien zijn de vergezichten met alle prachtige wijngaarden onderweg naar Paarl het helemaal waard om de korte reis naar dit stadje te maken.