Een reis plannen naar Egypte is zowel fantastisch als lastig. Naast het feit dat het land nog altijd kampt met politieke spanningen is er ook zo veel te zien en te ontdekken. Dit land biedt eeuwenoude archeologische hoogtepunten die je gezien moet hebben. Het land is zo rijk aan archeologische opgravingen dat het moeilijk is om een goede balans te vinden. Je wilt natuurlijk niets missen. Wij helpen je daarom een handje om jouw zomervakantie naar Egypte te boeken. Wij hebben namelijk de absolute hoogtepunten van het Egyptische West Luxor gebied om een rijtje gezet. Deze hoogtepunten mogen niet ontbreken tijdens jouw reis naar het westelijke gedeelte van Egypte:

© Pixabay.com

1. De tempel van Medinet Habu
Dit is de gedenktempel van Ramses III. Deze tempel is minder populair dan andere archeologische attracties in Egypte, maar is zeker de moeite waard. Deze tempel is kleurrijk en voorzien van duidelijk zichtbare hiërogliefen. Je kunt in alle rust genieten van deze prachtige tempel omdat het hier veel minder druk is dan bij de topattracties van Egypte. Het is daarom een echte aanrader. Geniet van de prachtige geschiedenis zonder elleboogstoten van medetoeristen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. De tempel van Hatsheput
De tempel van de bekende farao Hatsheput is bij uitstek de meest populaire bestemming van westelijk Egypte. Deze prachtige tempel is uitgehouwen in een grote rots en is een genot om naar te kijken. In deze tempel is de farao gebalsemd en gemummificeerd. Hier en daar zijn en nog afbeeldingen en hiërogliefen zichtbaar in de tempel. Deze tempel is gelegen in een zeer warm gebied. Het is daarom aan te raden om de tempel van Hatsheput in de ochtend of het einde van de middag te bezoeken.

3. Het Ramesseum
Tijdens een vakantie aan Egypte mag het Ramesseum zeker niet overgeslagen worden. Dit is de tempel van de bekende en misschien wel meest belangrijke farao, Ramsess II. Deze tempel bestond uit metershoge pilaren en was enorm omvangrijk. Vandaag de dag zijn er nog alleen ruïnes over van dit eens zo’n belangrijke plek in west Egypte. De pilaren staan nog voor het grootste gedeelte en torenhoge beelden liggen verspreid over de grond.

© commons.wikimedia.org

4. De tombes van de arbeiders
Voor een hele andere kijk op deze eeuwenoude samenleving zijn de graftombes van de arbeiders aan te bevelen. Deze tombes zijn gemaakt door en voor de arbeiders die de tombes en tempels van de farao’s maakten. Het is een unieke kijk op de samenleving om te zien hoe het ‘gewone’ volk leefde. Deze tombes zijn ook voorzien met prachtige tekeningen op de muur. Het is aan te raden om een toer te boeken. Tijdens de toer leer je meer over hoe het echte volk van Egypte in deze tijden leefde.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Staat Egypte hoog op jouw lijstje met reisbestemmingen? Dat is goed te begrijpen. Dit land is het walhalla voor iedereen met een passie voor oudheidkunde en archeologie. In het West Luxor gedeelte zijn veel hoogtepunten van deze bijzondere eeuwenoude samenlevingen te vinden.