Parijs, de stad van de liefde, croissants, en het Louvre. Zelfs wanneer u er al eens bent geweest, is niet erg om er nog eens naar terug te keren. Er is zoveel te zien en te doen dat het nooit zal vervelen. Wanneer u nog nooit in de Franse hoofdstad bent geweest en houdt van gezellige groepsreizen per luxe autocar, dan is de tweedaagse reis van Diederik Reizen een leuke optie. Deze reis heeft een fijne combinatie tussen georganiseerde activiteiten en vrije tijd. Lees snel verder voor meer informatie.

Parijs
© Diederikreizen.be

De reis
Deze tweedaagse reis van Diederik Reizen naar de Franse hoofdstad is kort maar krachtig. In België zullen u en uw medereizigers opstappen in de luxe autocar die vooraf geregeld is. De autocar beschikt over een bar en toilet, een dvd-speler en airco. Binnen een paar uur komt u al aan in Parijs. U heeft hier één overnachting in driesterren hotel Résidence Europe, wat inbegrepen zit in de prijs. Het hotel is typisch Frans en ligt vlak buiten het centrum. Er zijn hier verschillende accommodaties beschikbaar, zoals klassieke kamers, moderne appartementen en studio’s. Allemaal zijn ze voorzien van televisie en wifi. In de ochtend kunt u er gebruik maken van een uitgebreid ontbijtbuffet. In de lounge en op het verwarmde terras is het mogelijk een drankje te drinken. In twee dagen zult u langs de belangrijkste bezienswaardigheden worden gereden. Houd er ook rekening mee dat er tijdens deze reis veel wordt gewandeld. Neem dus vooral comfortabele schoenen mee.

Parijs
© Pixabay.com

De activiteiten
Aangezien de reis van korte duur is, zijn de activiteiten goed uitgedacht. Zo zult u niets van Parijs missen. Door het vroege vertrek uit België, komt u in de late voormiddag al aan bij bestemming. Onderweg is er een koffiestop. Bij aankomst maakt u direct een mooie rondrit langs veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Zo komt u langs de Opera, Place Vendôme, Place de la Concorde, Champs Elysées, Arc de Triomphe, Rue du Faubourg, het Elysée paleis, de Eiffeltoren en de Invalides. Onderweg zult u een aantal keer stoppen voor het maken van foto’s. Er is gelegenheid tot een vrije lunch en ook is het mogelijk om daarna een boottocht over de Seine te maken, iets wat typisch is voor de beleving van Parijs. Er is vrije tijd die u kunt besteden aan het ontdekken van warenhuizen zoals Galeries Lafayette. Na het avondmaal heeft u de keuze om een voorstelling bij te wonen in de Moulin Rouge. Dag twee begint rustig bij het ontbijtbuffet van het hotel. Hierna worden u en uw medereizigers met de autocar naar de Ile de la Cité gereden. Hier stapt u uit en bezoekt u de Notre Dame. Daarna maakt u een wandeling naar het stadhuis en Centre Pompidou die hier in de buurt zijn. De autocar haalt u weer op, waarna u een rit maakt door het Quartier Latin. U komt langs de Sorbonne, het Pantheon, het Luxemburg Paleis en de Boulevard St Michel. Na een vrije lunch rijdt u naar Montmartre en bezoekt u de Sacré Coeur en de Place du Tetre. Na afloop in de late namiddag, rijdt u terug naar België. Onderweg stopt u bij een wegrestaurant voor een diner.