Hoewel Gambia één van de kleinste landen van Afrika is, mag je het land zeker niet overslaan als je een vakantiebestemming zoekt. Het land is met kleine vissersdorpjes, bijzondere natuur en prachtige ruime stranden namelijk zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen in dit land? We zetten er elf voor je op een rijtje.

© Flickr.com

Banjul
Banjul is de hoofdstad van Gambia en erg leuk om eens rond te lopen. Er wordt elke dag een enorme markt georganiseerd en daarnaast is er in de have altijd wat te beleven.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Vlooienmarkten
Wat verder richting het westen vind je Kotu, Kololi en Bakau, drie steden die dicht bij elkaar liggen. Je struint hier urenlang over de vlooienmarkten en daarnaast vind je er prachtige zandstranden. Ook is er in Bakau een krokodillenvijver waar je zeker eens een kijkje moet nemen.

Serrakunda Market
De meest bekende markt van Gambia en alleen al daarom moet je de Serrakunda Market bezocht hebben. Er staan hier duizenden kraampjes met lokale producten en mensen van alle leeftijden kunnen zich hier vermaken.

Bijlo National Park
Ben je een natuurliefhebber? Dan is het Bijlo National Park zeker een aanrader. In dit natuurgebied leven ontzettend veel verschillende vogelsoorten en je komt er ook veel apen tegen. Als je alles van het park wil weten, kun je het beste met een gids op stap gaan. Zo weet je zeker dat je niets mist.

Tanji
Een klein vissersdorpje ten zuiden van Serrekunda. Vooral op het einde van de dag is Tanji bijzonder. Alle vissersboten komen dan aan op het strand en het hele dorpje loopt uit om de vangst van de dag te bewonderen.

Rainbow Beach Bar
Wanneer je op zoek bent naar een mooi strand, is Rainbow Beach de perfecte bestemming. Het is namelijk één van de mooiste stranden van het land. Je kunt hier niet alleen heerlijk zwemmen en zonnen, maar er zijn ook verschillende bars waar je een heerlijk drankje kunt nuttigen.

Gambia rivier
De Gambia rivier is niet te missen als je hier op vakantie bent. Verken deze rivier eens per boot. Rondom de rivier leven namelijk veel bijzondere dieren en je kunt er ook nog eens fantastisch vissen. Er leven hier zelfs dolfijnen.

© Pixabay.com

Senegambia strip
Het meest bekende gedeelte van Kololi. Op de Senegambia strip vind je ontzettend veel winkels, maar je kunt er ook prima uitgaan of een hapje eten. Eigenlijk is hier altijd wel iets te beleven.

Janjanbureh
Hoewel in het westen van Gambia verreweg het meest te beleven is, is ook het oosten de moeite waard. Janjanbureh is het centrum van het oosten en daardoor geldt deze stad als de ideale uitvalbasis om het oosten van het land te ontdekken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Wide Open Walls
Wide Open Walls is een bijzonder kunstproject waarbij de muren van alle gebouwen in verschillende plattelandsdorpjes zijn bespoten met graffiti. Vooral in het dorp Kubuneh vind je prachtige muurschilderingen.