De Britse eilanden zijn vandaag de dag nog steeds ontzettend populair bij mensen die op stedentrip gaan. Er zijn in Engeland, Ierland en de overige kleinere eilanden ook tal van steden waar je ongelooflijk veel kunt zien. Hieronder worden de 10 leukste steden op een rijtje gezet.

© Pixabay.com

Dublin
Het is in Dublin standaard gezellig. Je merkt in vrijwel iedere straat de typische pub-cultuur met vooral veel livemuziek. Je kunt dan ook overal wel een borrel of een biertje drinken en daarnaast zul je versteld staan van de gastvrijheid van de Ierse bevolking.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Cardiff
Vervelen is er in Cardiff niet bij. Er zijn namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden in deze stad. Daarnaast zijn er ook veel festivals waaronder het Cardiff Summer Festival en het Great British Cheese Festival. Vooral voor de liefhebbers van historie en cultuur is dit een fantastische stad.

Manchester
Wie aan Manchester denkt, denkt vrijwel direct aan de plaatselijke voetbalclub. Toch is er in deze studentenstad nog veel meer te zien. Bijvoorbeeld de imposante Manchester Town Hall of het Albert Square, één van de mooiste pleinen van het land.

Londen
De hoofdstad van Engeland mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het is de meest populaire stad van de Britse eilanden en er is op talloze gebieden dan ook van alles te beleven. Of je nu van cultuur, natuur of architectuur houdt: in Londen is het allemaal te vinden.

Glasgow
Nergens in deze regio vind je meer musea dan in Glasgow. Zo is er een speciaal Scottish Football Museum en kun je ook de Gallery of Modern Art bezoeken. Natuurliefhebbers kunnen terecht in Kibble Palace waar allerlei exotische planten te vinden zijn.

Eddinburgh
Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en wordt door sommigen ook het ‘Athene van het noorden’ genoemd. Dat komt vooral doordat er op historisch gebied ontzettend veel te zien is. Er zijn zelfs meer dan 4000 verschillende historische gebouwen!

© Pixabay.com

Liverpool
Wellicht de meest belangrijke havenstad van Engeland en vooral een leuke bestemming voor muziekliefhebbers. Je kunt hier een Beatles-tour doen. Kunstliefhebbers kunnen zich uitleven in het Tate Liverpool Museum.

Belfast
Hoewel je niet direct aan Belfast zou denken bij een stedentrip, is het een fantastische stad om te bezoeken. Zo is er veel diversiteit in de gebouwen. Naast moderne gebouwen zijn er namelijk ook nog eens veel historische bouwwerken die je kunt bezichtigen.

Bristol
Alles in deze stad draait om de haven en dat is goed te merken ook. Als je in Bristol bent, moet je zeker de Clifton Suspension Bridge bezoeken. Dit is een prachtig historisch bouwwerk die over de kloof van Avon ligt. Het fijne aan deze stad is dat het niet erg toeristisch is, waardoor je op je eigen tempo de stad kunt ontdekken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Birmingham
Wil je tijdens je stedentrip de voordelen van de stad én de natuur combineren? Dan is Birmingham een goede optie. Het Sutton Park is prachtig en daarnaast zijn ook de botanische tuinen zeker waard om te bezoeken.